Grad

Ljetnikovac Bunić-Kaboga u cijelosti postao vlasništvo Grada Dubrovnika

Ljetnikovac Bunić-Kaboga u cijelosti postao vlasništvo Grada Dubrovnika

Grad Dubrovnik postao je u cijelosti vlasnik ljetnikovca Bunić-Kaboga. Ugovor o prijenosu vlasništva potpisali su danas u Zagrebu gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Boris Mostarčić, a potpisivanju ugovora prisustvovale su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i glavna tajnica ministarstva kulture i medija Marica Mikec.

Na inicijativu Grada Dubrovnika, time je formalizirana odluka Vlade Republike Hrvatske o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Hrvatskog restauratorskog zavoda u korist Grada Dubrovnika, bez naknade. Ugovorom o darovanju od 17. svibnja 2018. godine Grad je prethodno preuzeo dvije trećine suvlasničkog prostora i time postao većinski vlasnik, dok je prizemlje objekta nastavio koristiti Hrvatski restauratorski zavod.

Hrvatski restauratorski zavod svoju djelatnost će nastaviti obavljati u primjerenijem prostoru u Gružu, u suvremeno obnovljenoj zgradi Državnog arhiva u Dubrovniku gdje su uređene dvije restauratorske radionice.
Podsjetimo, ljetnikovac je u potpunosti obnovljen donacijom Batahovina Foundation u iznosu od tri milijuna eura, a prijenosom prava vlasništva Gradu omogućit će se bolje i svrsishodnije upravljanje ljetnikovcem koji će i dalje biti korišten za različite javne, kulturne i društvene namjene.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist