Kultura

LJETNE IGRE Jazz kakav se rijetko čuje

Matija Dedic Scott Colley Antonio Sanchez jazz 100813

Renomirani hrvatski pijanist Matija Dedić i slavni američki jazz glazbenici, kontrabasist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez festivalskoj publici su priredili vrhunsku večer jazza sinoć, 9. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

Sinoćnjim nastupom na Revelinu Matija Dedić obilježio je 20 godina uspješne umjetničke karijere, a bila je to prilika i za predstavljanje novog albuma „Sentiana“ na kojem surađuje s Antoniom Sanchezom i Scottom Colleyjem, sjajnim američkim glazbenicima koji spadaju u sam vrh svjetske jazz scene, a s kojima je sinoć i nastupio. Na taraci Revelina redale su sjajne „Sentiana“, „Family“, „Bremen“, „Uncle M.“ i „Coutlett“, Dedićeve autorske kompozicije, a čule su se još i „Stella By Starlight“, „Just Friends“ i „Maiden Voyage“. Na taraci Revelina, ljubitelji ove glazbe imali su priliku uživati u vrhunskoj jazz svirci kakva se u Dubrovniku rijetko čuje.

Nakon albuma „From the Beginning“ koji ostvaruje sa Jeff Balardom i Larry Grenadierom, ritam sekcijom koja surađuje sa cijelim nizom vrhunskih glazbenika kao što su Brad Mehldau, Gary Burton, John Scofield, Pat Metheny, Ray Charles, Chick Corea, Matija Dedić snima svoj album „MD in NY“, s Kendrickm Scottom i Vincente Archerom te potpisuje ugovor s Origin Recordsom. Početkom 2012. godine snima svoj treći album s renomiranim američkim jazz glazbenicima u New Yorku jednostavnog naziva „Jazz M.D. feat. Antonio Sanchez i Scott Colley“, a nakon toga i album „Sentiana“ s istim glazbenicima.
Bubnjar Antonio Sanchez, koji između ostalih nastupa s Pat Methenyem, Chick Coreom, Chris Potterom, Michael Breckerom i kontrabasist Scott Colley, koji redovito nastupa s Herbie Hancockom, Jim Hallom, Michael Breckerom, Carmen McRae spadaju u sami vrh svjetske jazz scene.

Pročitajte još

IZLOŽBA U PONEDJELJAK Kako gimnazijalci vide Držića?

Dulist

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist