Hrvatska

Ljepote Hrvatske u popularnoj emisiji ‘Echappées belles’ koju prati više od 1,5 milijuna Francuza

Ljepote Hrvatske u popularnoj emisiji 'Echappées belles' koju prati više od 1,5 milijuna Francuza

U udarnom terminu na francuskoj državnoj televizijskoj postaji France 5 emitirana je popularna putopisna emisija ‘Echappées belles’ ili u prijevodu ‘Prekrasna utočišta’,  koja je u potpunosti bila posvećena Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, izvijestila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.

-Popularna emisija ‘Echappées belles’ na francuskom će tržištu značajno pomoći u održavanju vidljivosti Hrvatske obzirom da emisiju prati više od 1,5 milijuna gledatelja, a pozitivne promotivne efekte očekujemo i u trenutku ponovnog pokretanja prodaje i rezervacija. Naime, brojni su Francuzi uslijed epidemiološke situacije ove godine u znatno većem broju odmor proveli kod kuće zbog čega se očekuje kako će iduće turističke sezone najviše putovati u bliske, dostupne i sigurne destinacije pa vjerujemo kako će i Hrvatska zauzeti jednu od vodećih pozicija na francuskom tržištu – izjavila je Mihalic Đurica.

Ova putopisna emisija o Hrvatskoj nastala je kao rezultat zajedničke suradnje francuske televizijske postaje France 5 i Hrvatske turističke zajednice, uz podršku sustava turističkih zajednica. Emisija prikazuje poznate turističke destinacije otkrivajući gledateljima nepoznate činjenice o životima i običajima lokalnog stanovništva, a ovoga puta u emisiji su predstavljeni Istra te otoci Pag i Cres, kao lokacije nevjerojatnih prirodnih ljepota i bogate kulturne baštine, uz naglasak na gastronomski potencijal i izuzetno gostoprimstvo.

Da je Hrvatska na francuskom tržištu pozicionirana kao vrlo zanimljiva i atraktivna turistička destinacija potvrđuje i članak o Mljetu, Hvaru i Korčuli, koji je objavljen u jednom od najutjecajnijih francuskih ženskih časopisa „Femme Actuelle“, koji izlazi u nakladi od pola milijuna primjeraka i kojeg prati više od tri milijuna čitatelja. Autor članka je ugledni francuski novinar Thierry Lacour, koji je naglasio da je fasciniran prirodnim ljepotama Mljeta, urbanizmom Korčule, hvarskim mirisima lavande i impresivnim vinogradima.

-U zemlji s više od tisuću otoka, raznolikost je kostanta, a Mljet, Hvar i Korčula koncentracija su najboljeg što Hrvatska nudi, očuvanu prirodu, kao i obilje povijesne baštine – istaknuo je Lacour.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist