Aktualno

LIPANJ I SRPANJ Više od 37 napada na Uberove partnere-vozače i turiste

LIPANJ I SRPANJ Više od 37 napada na Uberove partnere-vozače i turiste

Uber je od početka ljetne sezone odnosno od lipnja zaprimio čak 37 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima diljem cijele Hrvatske – u Zagrebu, Zadru, Novalji, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku – poručili su iz Ubera u priopćenju za medije.

Nadalje naglašavaju kako se ‘najveći dio napada, događa u jačim turističkim središtima u Dalmaciji poput Dubrovnika, Zadra, Novalje i Šibenika što nikako ne ostavlja dobar dojam pred mnogobrojnim turistima’ te su se osvrnuli na incidente koji su sinoć odvili upravo između Uberovaca i taksista.

– Upravo takav slučaj dogodio se jučer na području Močića te na području zračne luke Dubrovnik gdje su prema izvještaju policijske uprave Dubrovačko-Neretvanske, fizički napadnuti naši vozači-partneri iz područja Mihaljevca i Kaštel Lukšića. Radi se o vozačima koji imaju 23 i 21 godinu – ističu iz Ubera.

Broj napada, kako kažu, odnosi se samo na incidente koji su prijavljeni Uberovoj službi podrške, a velik broj napada ostane prešućen odnosno vozači ne odluče prijaviti radi straha za sigurnost. Najčešće se radi o verbalnom i fizičkom zlostavljanju, uništavanju imovine te prijetnjama od strane taksista diljem Hrvatske.

– Zabrinjavajuće je činjenica da bilježimo cijeli niz incidenata u kojima su korisnici bili prisutni u vozilu, te su bili izloženi verbalnom pa čak i fizičkom nasilju. Radi se o turistima iz zemlja poput Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Francuske i mnogih drugih zemlja čiji su državljani ključni za Hrvatski turizam – kazali su iz Ubera i naglasili kako strogo osuđuju nasilje kojem su izloženi Uberovi korisnici partneri-vozači te im u svakom trenutku stoji na raspolaganju i pruža potpunu podršku.

– Smatramo, da je potrebna  nova regulativa koja će biti prilagođena novim tehnologijama kako bi se situacija stabilizirala jer će se tako spriječili eventualni novi napadi kojima se ugrožava sigurnost i korisnika i partnera-vozača – na kraju su istaknuli iz Ubera.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist