Hrvatska

LINIĆEVA ‘SUDBA’ Mianović ga izbacuje, Komadina želi biti predsjednik stranke

Slavko Linić

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o izbacivanju Slavka Linića iz stranke. Protiv te odluke bili su ministri Mirando Mrsić, predsjednik zagrebačke organizacije Davor Bernardić, ministar Rajko Ostojić i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

Nakon izlaska sa sjednice Predsjedništva SDP-a Zlatko Komadina je novinarima najavio: ‘Na idućim izborima kandidarat ću se za predsjednika stranke.’

Komadina je dodao da ga ne zanima izvršna vlast.

Nije htio reći hoće li čekati redovite unutarstranačke izbore ili će zahtijevati izvanredne. Potvrdio je da je glasovao protiv izbacivanja Slavka Linića iz stranke te je znakovito dodao da će se sve znati u subotu, za kada je sazvana sjednica Glavnog odobra stranke.

Odluka o izbacivanju bivšeg ministra financija još nije konačna. Naime, potrebno je još da odluku Predsjedništva SDP-a potvrdi i Glavni odbor stranke većinom glasova. Sjednica Glavnog odbora SDP-a održat će se već ove subote. Nakon nje doznat će se konačna sudbina Slavka Linića.

Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić prije sjednice, koja je počela u 17 sati, rekao je da njega prije svega zanimaju reforme i boljitak hrvatskih građana. Na novinarsko pitanje o Liniću samo je kratko rekao da politički obračuni i izbacivanja nikada nisu donijeli ništa dobro.

Zlatko Komadina rekao je da glavna priča nije Slavko Linić nego to kamo ide SDP. Njega zanima kamo ide njegova stranka, a ne što su rekli Zoran Milanović i Slavko Linić. Na izravno pitanje Komadina je rekao da će uvijek biti protiv izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a i podsjetio da ga je on i primio u stranku.

Rajko Ostojić novinarima je prije sjednice rekao kako ne zna hoće li šef stranke potegnuti pitanje izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ali ako do toga dođe, rekao je da naravno da neće glasovati za izbacivanje Linića. Razloge svog stava, rekao je, objasnit će samo svojim stranačkim kolegama.

Večernji.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist