Hrvatska

Linić i dalje bez konkretnih odgovora

Slavko Linic

Ministar Slavko Linić ni nakon sastanka ministara financija zemalja članica Europske unije u Bruxellesu nije konkretno znao odgovoriti na postavljena novinarska pitanja

Na pitanje, piše Dnevnik.h, jesu li odlučli kako popuniti proračunsku rupu i srezati deficit kazao je kako će o tome odlučiti Vlada do kraja ovog tjedna te da je vrlo jasna poruka Vlade da želi smanjiti deficit za 7,5 milijardi kuna. Poručio je i kako Vlada želi već u veljači završiti rebalns proračuna za 2014. godinu te u njega unijeti preporuke Europske komisije.

Demantirao je navode o zamrzavanju uplata u 2. mirovinski stupanj i slanje istih u državni proračun.

Na pitanje o preusmjeravanju dobiti poduzeća u proračun kao jedne od mjera, Linić je odgovorio kako će o tome odlučivati Uži kabinet Vlade koji ima jasnu i nedvosmislenu odluku koju će predložiti Vladi.

Kazao je pak da su ostali ministri na sastanku prihvatili prijedlog Republike Hrvatske o postojanju proračunskog deficita kao i prekomjernog duga koji prelazi 60% BDP-a. Prihvaćene su i preporuke Europske komisije i ocjena Centralne Banke Europe da je potrebno do kraja 2016. godine poduzeti sve mjere kako bi se postigli svi predloženi rezultati, odnosno smanjenje deficita i vraćanje duga.

– Pitanje je koliko ćemo time ugroziti gospodarski rast ali to je razlog da Vlada ima određene mjere prema prihodovnoj strani tako da na neki način sve učinimo da sa svojim poreznim opterećenjima ne ide prema gospodarstvu – izjavio je ministar Linić.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist