HrvatskaPolitika

Gabrić: Vlahušić je još 2003. znao za Babićevu lažnu invalidnost

Gabrić: Vlahušić je još 2003. znao za Babićevu lažnu invalidnost

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić, po struci oftalmolog više je puta javno prozivao dr. Ivicu Babića za ratno profiterstvo, a posebno nakon što je poveo štrajk liječnika.

Gabrić je nedavno ustvrdio da Babić ima urođenu slabost oka te ga prozvao za lažiranje dokumentacije o 40-postotnom invaliditetu stečenom zbog navodne ozljede oka tijekom Domovinskog rata. U dokumentaciji na temelju koje je Babić 1996. dobio status 40-postotnog ratnog vojnog invalida navedeno je da je 1992. za vrijeme rata pao i ozlijedio oko, no Gabrić, koji je u tu dokumentaciju imao uvid, kaže da je Babić tada samo pao i ogrebao lijevu stranu lica.

Bilo mu je, rekao je, nepojmljivo da netko tko je lažirao invalidnost i lažni je ratni invalid može biti sindikalni vođa.

– Ministar Pančić 2003. godine dobio je anonimnu prijavu o Babićevoj lažnoj invalidnosti. Proslijedio ju je tadašnjem ministru zdravstva Andru Vlahušiću da vidi ima li osnove za pokretanje postupka. Budući da je Vlahušić internist, zamolio je mene kao oftalmologa da proučim njegove nalaze iz kojih je nedvojbeno proizlazilo da je riječ o muljaži. Dr. Babić je, naime, imao 40 posto invalidnosti jer navodno zbog ozljede na jednom oku ima 25 posto vida. A kad izgubite cijelo oko, možete imati samo 33 posto invalidnosti – rekao je dr. Nikica Gabrić za Vecernji.hr ističući kako je zadovoljan što DORH radi svoj posao.

Podsjetimo, danas uhićeni predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić ispitan je i noć će provesti u policiji. U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist