Aktualno

Linić blokirao 233 tvrtke

Banke su do 22. svibnja po naputku Linićevog ministarstva odbile provesti čak 1 044 naloga poslovnih subjekata za isplatu plaća budući da su se nalazili na listi od 30 tisuća tvrtki i obrtnika

koji duguju za doprinose, piše Večernji list.

Porezna uprava je, naime, u svojim evidencijama otkrila oko 45 tisuća poslovnih subjekata s približno dvjesto tisuća zaposlenih koji nisu plaćali doprinose ili nisu dostavili urednu evidenciju o uplatama.

No, do 22. svibnja 15 983 dužnika sredila su papirologiju, platila dug ili će ga tri godine plaćati na rate, ali većina još nije poduzela ništa pa je velika vjerojatnost da nikad i neće, piše dalje ova dnevna novina.

Država će, rekao je ministar Slavko Linić, poduzeti sve da naplati tekuća potraživanja, o čemu najbolje govori podatak kako su tijekom svibnja za tvrtke koje su pokušale isplatiti plaću, bez uplate duga za doprinose izdali 233 rješenja o mjeri osiguranja, odnosno blokadi računa.

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija