Zanimljivosti

Liječnik Žarko Vrbica sa skladbom ‘Karampana’ na ovogodišnjem Marko Polo festu

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina sa skladbom ‘Karampana’ predstavit će se dubrovački liječnik internist prim. mr. sc. Žarko Vrbica. Kako donosi markopolofest.hr, Vrbica za ovu skladu inspiriranu brodom Postira potpisuje tekst na glazbu Ivana Šegedina, a aranžman potpisuje Ante Vitaić.
Spoznaja o skorom odlasku broda ‘Postira’ u zasluženu mirovinu ga je potakla na pisanje stihova pjesme ‘Karampana’. Taj brod, donosi markopolofest.hr, autorov vršnjak izgrađen 1963. godine, je posljednjih godina redovito povezivao Kalamotu, otok na kojem je dr. Vrbica proveo mnoga ljeta na imanju djeda i bake i za koji ga vezuju brojne lijepe uspomene. ‘Postira’ je na tom putu naslijedila svoje prethodnike ‘Porozinu’ i slavni ‘Perast, a dr. Vrbica je svoja sjećanja pretočio u stihove pjesme posvećene svim tim brodovima koju je pokazao gospodinu Šegedinu sa željom da je uglazbi i predstavi na festivalu. Nakon kraćeg uvjeravanja pristao je sam izvesti pjesmu u nadi, da mu se neće zamjeriti što se želi pridružiti veseloj ekipi s kojom je do sada stajao na pozornici samo kao član ocjenjivačkog suda.
Naime, posljednjih pet godina dr. Vrbica je bio član ocjenjivačkog suda ovog festivala.
Ljubav prema umjetnosti je razvio uz djeda akademskog slikara i baku profesoricu klavira. Osobni kontakt s glazbom je imao u glazbenoj školu u Dubrovniku gdje je završio nižu školu i kao član zbora ‘Mali raspjevani Dubrovnik’ pod ravnanjem maestra Đela Jusića.

Foto: Facebook/Žarko Vrbica

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija