Zanimljivosti

VEĆ OVAJ ČETVRTAK Kapetan Jozo Glavić provest će ‘Bolette’ ispod Pelješkog mosta!

Ovog četvrtka bi ispod Pelješkog mosta trebao proći prvi cruiser i to pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joza Glavića. Radi se o cruiseru Bolette, koji se trenutno nalazi u Gružu. On zbog carinskih i drugih formalnosti mora biti ovog četvrtka u Pločama, te će tako biti usidren i ispred Neuma, prenose nacionalni mediji.

Kako saznajemo sa stranica Lučke uprave Dubrovnik, Bolette je prvi put uplovio u Dubrovnik 24. veljače 2022. godine. Radi se o elegantnom cruiseru duljine 237 m, nosivosti 62.735 BT, kapaciteta 1.300 putnika i 615 članova posade, kompanije Fred Olsen Cruise Lines, koji je u sklopu svog putovanja iz La Vallette posjetio tri hrvatske luke Dubrovnik, Split i Zadar.

Predstavnici Lučke uprave Dubrovnik i Turističke zajednice Grada Dubrovnika su prilikom prvog dolaska broda u Dubrovnik, zaželjeli zapovjedniku broda našem Dubrovčaninu kap. Jozu Glaviću, svim putnicima i članovima posade dobrodošlicu za svoj inauguralni posjet te mirno more u nastavku putovanja. Već prekosutra gospar Jozo svjedočit će novom momentu hrvatske pomorske povijesti, prolasku ispod ‘Pelješca’! 

Pročitajte još

Kreće STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija