Zanimljivosti

VEĆ OVAJ ČETVRTAK Kapetan Jozo Glavić provest će ‘Bolette’ ispod Pelješkog mosta!

VEĆ OVAJ ČETVRTAK Kapetan Jozo Glavić provest će 'Bolette' ispod Pelješkog mosta!

Ovog četvrtka bi ispod Pelješkog mosta trebao proći prvi cruiser i to pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joza Glavića. Radi se o cruiseru Bolette, koji se trenutno nalazi u Gružu. On zbog carinskih i drugih formalnosti mora biti ovog četvrtka u Pločama, te će tako biti usidren i ispred Neuma, prenose nacionalni mediji.

Kako saznajemo sa stranica Lučke uprave Dubrovnik, Bolette je prvi put uplovio u Dubrovnik 24. veljače 2022. godine. Radi se o elegantnom cruiseru duljine 237 m, nosivosti 62.735 BT, kapaciteta 1.300 putnika i 615 članova posade, kompanije Fred Olsen Cruise Lines, koji je u sklopu svog putovanja iz La Vallette posjetio tri hrvatske luke Dubrovnik, Split i Zadar.

Predstavnici Lučke uprave Dubrovnik i Turističke zajednice Grada Dubrovnika su prilikom prvog dolaska broda u Dubrovnik, zaželjeli zapovjedniku broda našem Dubrovčaninu kap. Jozu Glaviću, svim putnicima i članovima posade dobrodošlicu za svoj inauguralni posjet te mirno more u nastavku putovanja. Već prekosutra gospar Jozo svjedočit će novom momentu hrvatske pomorske povijesti, prolasku ispod ‘Pelješca’! 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist