Zanimljivosti

Lapadsko srce ispraća osmaše, pročitajte emotivno pismo upućeno učenicima!

Novi početci ponekad se isprepletu s tužnim rastancima. Završila je nastava, osmaši odlaze… Slijede svoje snove, svoje vizije i vatru stvaranja u sebi. Spremaju se koračati cestom svoje budućnosti – zapisala je Patricija Mage Vidak, voditeljica projekta Lapadsko srce OŠ Lapad. Ona se u posebno emotivnom pismu oprostila od svojih osmaša. Pročitajte ga!

A čini se kao da su jučer pokucali na vrata naše lapadske škole. Kao da su jučer obilazili domove po Gradu i uveseljavali pjesmom, poklonima, stiskom ruke ili jednostavno osmijehom naše starije sugrađane. Popratili brojne humanitarne akcije Grada ali i sami osmišljavali nove.

Uključeni u Lapadsko srce prikupljali su slatkiše i školske potrepštine u akciji ‘Slatko Nikolinje’ za učenike OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma prikupljali su plastične čepove. U božićno vrijeme prikupljali su donacije hrane i higijenskih potrepština za potrebite obitelji našeg Grada, Caritasa Dubrovačke biskupije kao i za Žarkovicu . U velikoj akciji ‘Most prijateljstva’ u koju su se uključili i brojni naši sugrađani pokazali su učenicima 1. OŠ Petrinja da nisu sami. Pokazali su nadu i vjeru u bolje sutra. Pokazali su svoje veliko srce ! Akcijom ‘Lapadsko za Ukrajinu’ završavaju svoje humanitarno djelovanje u našoj školi. Ali ga nastavljaju dalje kroz život.

Sinoć smo priredili izneneđenje na njihovoj završnoj večeri. 128 poklon bonova za 64 lapadska srca. Pokazali smo im da se ljepota u davanju drugom vraća. Ovim putem upućujemo zahvalu svima koji su se priključili akciji. Mi znamo da ste sposobni za velike stvari, dali smo vam krila i ostvarite svoje snove. A vrata škole kroz koja ste prije osam godina ušli čuvat će sjećanja na vaš smijeh, igru, pjesmu, simpatije, na odrastanje generacije 2021./22. … I kad god to poželite, Lapad će vas opet zagrliti  – zaključila je Mage Vidak.

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Kad je osmijeh tu, dosta je i običan kolut

Zvonimir Pandža

[SVE VEĆI TREND U SVIJETU] Znate li što je plogging?

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Tijekom istraživanja izvorišta Omble pronađena čovječja ribica!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija