Zanimljivosti

Lapadsko srce ispraća osmaše, pročitajte emotivno pismo upućeno učenicima!

Lapadsko srce ispraća osmaše, pročitajte emotivno pismo upućeno učenicima!

Novi početci ponekad se isprepletu s tužnim rastancima. Završila je nastava, osmaši odlaze… Slijede svoje snove, svoje vizije i vatru stvaranja u sebi. Spremaju se koračati cestom svoje budućnosti – zapisala je Patricija Mage Vidak, voditeljica projekta Lapadsko srce OŠ Lapad. Ona se u posebno emotivnom pismu oprostila od svojih osmaša. Pročitajte ga!

A čini se kao da su jučer pokucali na vrata naše lapadske škole. Kao da su jučer obilazili domove po Gradu i uveseljavali pjesmom, poklonima, stiskom ruke ili jednostavno osmijehom naše starije sugrađane. Popratili brojne humanitarne akcije Grada ali i sami osmišljavali nove.

Uključeni u Lapadsko srce prikupljali su slatkiše i školske potrepštine u akciji ‘Slatko Nikolinje’ za učenike OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma prikupljali su plastične čepove. U božićno vrijeme prikupljali su donacije hrane i higijenskih potrepština za potrebite obitelji našeg Grada, Caritasa Dubrovačke biskupije kao i za Žarkovicu . U velikoj akciji ‘Most prijateljstva’ u koju su se uključili i brojni naši sugrađani pokazali su učenicima 1. OŠ Petrinja da nisu sami. Pokazali su nadu i vjeru u bolje sutra. Pokazali su svoje veliko srce ! Akcijom ‘Lapadsko za Ukrajinu’ završavaju svoje humanitarno djelovanje u našoj školi. Ali ga nastavljaju dalje kroz život.

Sinoć smo priredili izneneđenje na njihovoj završnoj večeri. 128 poklon bonova za 64 lapadska srca. Pokazali smo im da se ljepota u davanju drugom vraća. Ovim putem upućujemo zahvalu svima koji su se priključili akciji. Mi znamo da ste sposobni za velike stvari, dali smo vam krila i ostvarite svoje snove. A vrata škole kroz koja ste prije osam godina ušli čuvat će sjećanja na vaš smijeh, igru, pjesmu, simpatije, na odrastanje generacije 2021./22. … I kad god to poželite, Lapad će vas opet zagrliti  – zaključila je Mage Vidak.

Pročitajte još

UZ DAN OČEVA Kreativna čitaonica ‘Tata i ja, prijatelja dva’

Dulist

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist