Sport

[LIGA PRVAKA] Poraz Juga u Pireju

Jug Olympiacos

Seniori Jug Croatia osiguranja izgubili su na gostovanju u Pireju kod Olympiacosa s 8:6 (3:0, 1:2, 2:2, 2:2). Momčad Vjeka Kobešćaka nije uspjela nadvisiti lidera skupine koji je tako ostao jedina neporažena momčad skupine “A”.

U prvoj četvrtini koja je obilovala isključenjima s obje strane, bolje su se snašli Grci koji su na prvu pauzu otišli s 3:0. Drugu dionicu igre otvara pogotkom Genidounias. Do kraja Jugaši pogotcima Renzuta i Fatovića smanjuju na -2.

Jugaši su odlično otvorili 3. četvrtinu, Lončar je zaradio isključenje kojeg je realizirao Macan. Međutim, već u sljedećem napadu Pavličević zarađuje svoje 3. isključenje što Grci kažnjavaju. U sljedećem napadu Genidounias zarađuje isključenje s pravom zamjene, a precizan je bio Joković. Ponovno su Jugaši s igračem manje, te ponovno Olympiacos povisuje na +2. Nakon par ne iskorištenih akcija s obje strane, minutu do kraja Ivankovićev šut iz kontre brani danas odlični Pavić.

Posljednju dionicu otvara Obradović pogotkom s igračem više. Na isti način mu sljedeći napad odgovara Renzuto. Priliku za totalni povratak nisu iskoristili Jugaši 4 ipo minute do kraja kada su imali igrača više ali su izgubili loptu. 3:37 do kraja Jugaši ponovno imaju igrača više, ali ovaj put reagira Kobešćak i zove time out. Međutim, izrađenu situaciju na prvoj stativi nije uspio realizirati Lončar. Na 7:6 nešto više od dva minuta vraća Renzuto. Slavlje nije dugo trajalo – Obradović lijepim golom uz prečku ponovno povisuje na +2, 8:6 što je i krajnji rezultat ovog susreta.

Sljedeće kolo Lige prvaka donosi susret istih protivnika ali u zamijenjenim domaćinstvima. Tako će Jugaši dočekati Grke 7. veljače.

Jug CO: Bijač, Macan 1, Fatović 1, Lončar, Joković 1, Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto 3, Pavličević, Benić, Lozina, Jarak. Trener: Kobešćak, pom. trener: Pecotić

Joković: “Svaku je utakmici teško igrati ovdje u Grčkoj, pa tako i ova. Mislim da je glavni razlog poraza prva četvrtina. Sve utakmice koje su igrali su započeli na ovaj način. U pripremi utakmice pričali smo o tom ulasku u itakmicu ali su nas svejedno uspjeli iznenadit i napraviti veliku razliku. Imali smo šansi kroz kontre i igrače više, te ako uspijemo popraviti neke stvari u obrani mislim da imamo šansu pobijediti u Gružu sljedeće kolo. Tek je pola natjecanja iza nas i ništa još nije izgubljeno.”

Kobešćak: “Početak utakmice je bio ključan za naš poraz. Nije prvi put da nam se događa ovako loše otvaranje utakmice. Kada igraš protiv odličnih momčadi, a to Olympiacos jest, svaku tvoju pogrešku će kazniti kao što su to na početku i napravili. Ako ne promijenimo neke stvari u našoj igri, u Dubrovniku nećemo imati šanse jer je danas Pavić bio odličan ali ostatak Olympiacosa je mogao igrati bolje. Oni će vjerojatno igrati bolje u Dubrovniku te će nam biti mnogo teže doći do bodova.”

jug.hr

Pročitajte još

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Sigurno je to da će utakmica biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist