Sport

LIGA PRVAKA Jugaši na jugu Francuske, večeras igraju protiv Marseillea

LIGA PRVAKA Jugaši na jugu Francuske, večeras igraju protiv Marseillea

U B skupini Lige prvaka stanje je uoči pretposljednjeg, 13. kola vrlo jasno. Tri kluba su već od ranije osigurali nastup na završnom turniru u Beogradu – Pro Recco, Marseille i Jug Adriatic osiguranje. Međutim, izvanredno blizu je i njemački Waspo 98 Hannover. Nijemci bježe budimpeštanskom OSC-u trenutačno četiri boda. Pobijedi li Waspo 98 Hannover u 13. kolu, a to će biti njemački derbi jer u goste Hannoveru stiže berlinski Spandau 04, momčad naših Ćorušića, Macana i Muslima (a stiže im sljedeće sezone i još jedan hrvatski vaterpolist), osigurat će plasman na Final 8 Lige prvaka kolo prije kraja ligaškog dijela. Teško da Waspo 98 Hannover neće iskoristiti ovu ‘meč-loptu’ koju su uvelike izborili temeljem pobjede u proteklom kolu baš nad izravnim konkurentom, OSC-om u Budimpešti. Inače, baš taj načelno i najzanimljiviji susret 13. kola B skupine odigrat će se dan kasnije, dakle u srijedu, 20. travnja.

Utorak nam tako donosi tri utakmice, a sve tri su gotovo bi rekli ‘revijalnog karaktera’.

Prvak Europe, Pro Recco ima lagani posao u Bukureštu kod Steaue. Vjerujemo da će OSC ‘uzeti mjeru’ Crvenoj zvezdi u Budimpešti, ali Mađari su značajno ‘uprskali’ u 12. kolu.

Nama će pak zanimljiv biti dvoboj na jugu Francuske gdje tamošnji prvak ugošćuje našeg predstavnika, Jug Adriatic osiguranje. Budući da su oba kluba osigurala završni turnir, utakmica nema neku predramatično obilježje. Ili s možda varamo… Naime, Marseille i Jug Adriatic osiguranje dijele ‘samo’ 6 bodova. Marseille u zadnjem kolu gostuje kod Pro Recca, dakle… ‘ganja’ li možda dubrovački sastav takav cilj.

-Nije nam baš na vrhu naših misli– u startu će trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.

-Imali smo u petak utakmicu protiv Mladosti, subotu i nedjelju sam dao zbog Uskrsa igračima i slobodno, ponedjeljak navečer ćemo imati tek prvi trening nakon petka, a na dan utakmice ćemo se početi u biti tek pripremati za Marseille. Dakle, bitno manje no inače. Bit će to više jedan test za nas, kako reagiramo nakon nekoliko slobodnih dana. S druge strane, Marseille je vrhunska, izrazito brza momčad, sastav koji je u usponu zadnjih nekoliko godina i mislim da će biti vrlo opasni na Final 8 turniru – ističe Kobešćak.

Dakako, uz sve ne valja zaboraviti i da je francuski prvak svladao jugaše u Gružu s čak 5 golova razlike, što dodatno umanjuje teorijske izglede da bi Jugaši mogli na kraju ligaškog dijela natjecanja preskočiti najbolju francusku momčad.

U Francuskoj smo pak nazvali našeg reprezentativca u sastavu Marseillea, Antu Vukičevića. Ova se momčad cijele sezone poravnato bori s Pro Reccom, prvakom Europe za prvo mjesto u skupini, što dovoljno govori o kakvoj se kvaliteti radi.

-Zasad je stvarno sezona bila odlična. Sve čemu smo se nadali smo ostvarili, a što je još bitnije, igra nam je sve bolja i bolja – iskreno će Ante.

-Utakmica s Jugom nam u načelu znači samo utoliko da ostanemo u borbi za prvo mjesto do kraja, do gostovanja kod Pro Recca, iako… Nisam baš siguran je li išta bitnije znači bi li mi prvi ili drugi u B skupini jer s kojom god da se momčadi ‘križamo’ iz A skupine, to su sve takvi sastavi da izazivaju maksimalno uvažavanje. No, želimo naravno s Jugom ponoviti opet jednu dobru utakmicu i završiti ovaj domaći ciklus utakmica Lige prvaka u svom bazenu ove sezone s pobjedom – istaknuo je dalje.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist