Grad

Usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže Šipanske Luke

Na zboru građana naselja Šipanska Luka održanom u subotu, 11. rujna glavna tema bila je izgradnja sustava kanalizacijske mreže ovog naselja otoka Šipana pa su uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića zboru građana prisustvovali članovi Uprave društva Vodovod – Lukša Matušić i Vicko Begović.

– Na Lopudu je u tijeku izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanalizacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj – poručio je uvodno gradonačelnik Franković, dok su predstavnici Vodovoda, kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pitanja mještana.

U konačnici je na zboru građana usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a gradonačelnik je svim prisutnima uputio zahvalu na izrazito konstruktivnom dijalogu. Najavio je provođenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka. Izmjene UPU-a pratit će dorada dokumentacije te u konačnici ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

Pročitajte još

OBJAVLJENI DETALJI FESTE Sudjelovanje na euharistijskom slavlju i procesiji uz akreditaciju!

Dulist

Grad pokrenuo ovrhu nad društvom Razvoj golf zbog predaje u posjed tvrđave Imperijal

Dulist

JAVNE POTREBE Koliko će se iz proračuna izdvojiti za sport i kulturu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija