Zanimljivosti

LIDIJI BRTAN ČESTITAO I BOŽO LASIĆ Cura s Oboda na ‘Milijunašu’ osvojila 18 tisuća eura

LIDIJI BRTAN ČESTITAO I BOŽO LASIĆ Cura s Oboda na 'Milijunašu' osvojila 18 tisuća eura

Napokon jedna cura s Oboda na Milijunašu! Čestitam Lidija Brtan na nastupu! – nije skrivao oduševljenje konavoski načelnik Božo Lasić nastupom svoje sumještanke na popularnom kvizu. Naime, Lidija Brtan, koja već skoro 20 godina živi u Zagrebu, osvojila je na kvizu ‘ko želi biti milijunaš?’ 18 tisuća eura. Do ‘vruće’ natjecateljske stolice došla je kao najbrži prst.

S velikom je lakoćom stigla do 10. pitanja za prelazak drugog praga, donosi HRT. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili? Ponuđeni su odgovori: kroz Argentinu, kroz Španjolsku, kroz Tajland ili kroz Saudijsku Arabiju. Lidija je na ovom pitanju odlučila pozvati džokera, svoga supruga. On je sugerirao da se radi o Tajlandu, ali je isto tako rekao da nije sto posto siguran.

– Ja moram priznati da je meni prvo kad sam vidjela pomisao bila da se radi o Tajlandu, ali kad je on to potvrdio, ja ću njemu vjerovati, rekla je Lidija.

Prihvativši suprugovo mišljenje osvojila je 5.000 eura.
Tko je štagalj pretvorio u atelje kako bi imao više prostora za slikanje? Salvador Dali, Jackson Pollock, Claude Monet ili Pablo Picasso. Na ovom je pitanju zatražila džoker “pola-pola”. Ostali su odgovori A – Salvador Dali i B – Jackson Pollock.

Odlučivši se za Jacksona Pollocka osvojila je 18.000 eura.

– Jackson Pollock je slikao velika platna na koja je prskao boju pa mu je bilo potrebno mnogo prostora za rad, rekao je Tarik.Na 13. pitanju upitana je koji pojam u javnu uporabu ulazi 1898., za Dreyfusove afere u Francuskoj? Demagog, boem, intelektualac ili snob.

Iskoristila je i posljednji džoker “pitaj publiku”.

Publika je glasovala 33% za demagoga, 22% za boema, 38% za intelektualca i 7% za snoba.

– Moja je dvojba bila demagog ili intelektualac, rekla je Lidija.

Nije htjela gađati i riskirati, te je odustala osvojivši iznos od 18.000 eura.

 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist