Aktualno

Libertas odlučio Konavlima ukinuti tri linije

kolodvor libertas

Općina Konavle jutros je od Libertasa zaprimila obavijest o ukidanju tri konavoske linije od 1. svibnja.

Potvrdio nam je to načelnik Općine Konavle Luka Korda, istaknuvši kako je riječ o linijama Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, a razlog je financijske prirode.

Korda ističe kako Konavle imaju ugovor s Libertasom do 2016. godine, sukladno kojem se Libertasu godišnje isplaćuju 2,5 milijuna kuna. Isti taj ugovor propisuje rok od tri mjeseca za otkazivanje linija što u ovom slučaju, govori nam konavoski načelnik, nije ispoštovano budući da se linije otkazuju s rokom od mjesec dana.

Na pitanje kako komentira nastalu situaciju ističe:
– Što ću više komentirati Vlahušića, Vićana i Deranu. Što se tu više može komentirati. Sad nećemo plaćati ni ovo što smo im dosad plaćali. Neka rade ako je to sukladno ugovoru, a ako ne bude sukladno ugovoru tužit ćemo ih – rekao je Luka Korda dodavši kako ima tko će voziti po Konavlima.

– Ako smatraju da to ne treba biti Libertas, neka ne bude Libertas. Nabijaju nam troškove, koji nisu toliki kolikima ih prikazuju. Neka rade što hoće, ali ako pri tome poštuju ugovor i otkazni rok od tri mjeseca – zaključuje Korda, dodavši kako nije fer što u cijeloj ovoj situaciji Županija stoji po strani, jer ipak je riječ o županijskim linijama.  
 

Pročitajte još

SVE VIŠE ŠKOLSKIH PUTOVANJA Roditelji ‘grcaju’, ali većina plaća: ‘Neće moje dijete biti crna ovca!’

Ivana Mijić Vulinović

MILENIJCI I GENERACIJA Z VS. 40+ Tko više troši na putovanjima?

Dulist

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

Dulist