Politika

LIBERTAS NABAVLJA ZGLOBNE AUTOBUSE Osim za shuttle prijevoz, vozit će na jedinici i šestici

LIBERTAS NABAVLJA ZGLOBNE AUTOBUSE Osim za shuttle prijevoz, vozit će na jedinici i šestici

JGP Libertas nabavit će tri niskopodna zglobna autobusa, tzv. harmonike za javni prijevoz putnika putem operativnog leasinga kod tvrtke OTP leasing na rok od sedam godina, a otplativat će ga u 84 mjesečne rate, izglasali su to ovog ponedjeljka vijećnici većinom glasova, a vijećnici HNS-a bili su protiv.

-Ovo su prvi niskopodni zglobni autobusi koje nabavljamo, a čija je osnovna namjena da služi za shuttle bus prijevoz ali ne samo to. Prilikom njihova testiranja vidjeli smo da su iznimno pogodni za linije broj 1 i 6. To su linije koje su jako opterećene i vjerujemo da bi se njima kvaliteta usluge povećala. Šestica se odmah na Babinom kuku napuni. Ukupni broj mjesta u harmoniki je 120, što je dosta. Vjerujem da ćemo time dodatno profitirati. Ovo je samo prvi kontigent. Ići ćemo u nabavu dodatna tri autobusa da budemo potpuno spremni za idući sezonu. S europskim autobusima imali smo problema s javnom nabavom te čekamo posljednji pravorijek DKOM-a – rekao je Franković.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić podsjetio je kako im je splitska tvrtka ponudila jedan ovakav autobus na probu i da su se tako i odlučili na nabavku ovih autobusa. Fiksna kamatna stopa istaknuo je Vojvodić, iznosit će malo više od dva posto što će mjesečno iznositi 24 tisuće kuna plus PDV.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist