Aktualno

Libertas na igralištu do studenog

Gradski autobusi našli su novi, ali privremeni dom na zemljanom gornjem nogometnom igralištu u Gospinom polju.

Kako se i najavljivalo Libertas Dubrovnik morao je zbog roka, koji mu je postavila Atlantska plovidba, sa zemljišta u njihovom vlasništvu konačno premjestiti autobuse. A kako još nisu stečeni uvjeti da se isti presele u prostor tvornice Radeljević, moralo se pronaći neko priručno rješenje.

Prema riječima direktora Libertasa Đura Deranje za uređenje prostora u Radeljeviću raspisan je natječaj na koji su se javila dva potencijalna izvođača, s približno istom cijenom izvođenja radova. Riječ je o tvrtkama Tehnogradnja i AP Alfaplan s tim da je ponuda Alfaplana ipak nešto niža i iznosi 644 tisuće kuna.

No, do kraja mjeseca mora proteći žalbeni rok, a nakon njegovog protoka moći će se s odabranim izvođačem, ako ne bude žalbi, sklopiti ugovor i početi s radovima. Prostor u Radeljeviću morao bi po uvjetima natječaja biti gotov u roku od 15 radnih dana, što bi se dakle trebalo obaviti tijekom studenog.

A zbog selidbe autobusa sa starog kolodvora u Gospino polje promijenila se i polazna stanica za prigradske linije. Od ove subote polazna stanica za Župu, Konavle i Primorje je s novog autobusnog kolodvora pa u Libertasu očekuju veći pritisak na Lapad stanicu.

Deranja je također naglasio kako će autobusi u dolasku iz Primorja ići preko Ilijine glavice kako bi se tamo mogli iskrcavati školarci. Sve to povećat će kilometražu Libertasovim autobusima, što je ujedno i dodatni trošak.

Pročitajte još

OPĆINU STEŽU ROKOVI Vrtić u Kuparima do 2026.?

Andrea Falkoni Račić

Festanjulka Lada Jurica šalje pozdrave iz Bruxellesa

Dulist

Olujna bura zatvorila Most dr. Franja Tuđmana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija