Aktualno

Libertas na igralištu do studenog

Gradski autobusi našli su novi, ali privremeni dom na zemljanom gornjem nogometnom igralištu u Gospinom polju.

Kako se i najavljivalo Libertas Dubrovnik morao je zbog roka, koji mu je postavila Atlantska plovidba, sa zemljišta u njihovom vlasništvu konačno premjestiti autobuse. A kako još nisu stečeni uvjeti da se isti presele u prostor tvornice Radeljević, moralo se pronaći neko priručno rješenje.

Prema riječima direktora Libertasa Đura Deranje za uređenje prostora u Radeljeviću raspisan je natječaj na koji su se javila dva potencijalna izvođača, s približno istom cijenom izvođenja radova. Riječ je o tvrtkama Tehnogradnja i AP Alfaplan s tim da je ponuda Alfaplana ipak nešto niža i iznosi 644 tisuće kuna.

No, do kraja mjeseca mora proteći žalbeni rok, a nakon njegovog protoka moći će se s odabranim izvođačem, ako ne bude žalbi, sklopiti ugovor i početi s radovima. Prostor u Radeljeviću morao bi po uvjetima natječaja biti gotov u roku od 15 radnih dana, što bi se dakle trebalo obaviti tijekom studenog.

A zbog selidbe autobusa sa starog kolodvora u Gospino polje promijenila se i polazna stanica za prigradske linije. Od ove subote polazna stanica za Župu, Konavle i Primorje je s novog autobusnog kolodvora pa u Libertasu očekuju veći pritisak na Lapad stanicu.

Deranja je također naglasio kako će autobusi u dolasku iz Primorja ići preko Ilijine glavice kako bi se tamo mogli iskrcavati školarci. Sve to povećat će kilometražu Libertasovim autobusima, što je ujedno i dodatni trošak.

Pročitajte još

U nedjelju i ponedjeljak velika opasnost od toplinskog vala

Dulist

Na Elafitima ne pomaže Hitna s kopna, već obiteljski liječnik s otoka

Maria Prkut

JOŠ JEDAN IZDAVAČKI POTHVAT DULISTA Željan Konsuo u novoj knjizi otkriva nepoznate detalje i intrige dubrovačkog nogometa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija