AktualnoUrednički izbor

LEO AJDUKOVIĆ Sezonu smo ‘odradili’ na 70 posto, građanima preko zime nudimo suhi vez uz brojne pogodnosti

LEO AJDUKOVIĆ Sezonu smo 'odradili' na 70 posto, građanima preko zime nudimo suhi vez uz brojne pogodnosti

S financijskim rezultatima ove sezone u ACI Marini Dubrovnik sam i više nego zadovoljan. Uvijek ih uspoređujemo s prošlogodišnjom rekordnom sezonom i mogu reći da smo na oko 70 posto prošlogodišnjih financijskih rezultata – istaknuo je za DuList regionalni direktor marina Dalmacija – Dubrovačka regija i direktor ACI Marine Dubrovnik Leo Ajduković.

Naime, u ACI Marini već su u travnju uplovili vjerni gosti koji dolaze svake godine, govori Ajduković, te su istaknuli kako će boraviti u njoj jer se tu osjećaju sigurnima.

-Ni u jednom trenutku nisam osjetio da je nekoga u marini bilo strah korone. Poduzimali smo sve mjere koje je od nas tražio Hrvatski zavod za javno zdravstvo tako da smo i tako prevenirali, brinuli o gostima, s njima razgovarali i nismo imali nijedan poznati slučaj koronavirusa u ACI Marini i to nam je posebno bitno. Svi znamo da predsezone praktički nismo ni imali, a posezona bi bila dobra da nije došlo do određene vrste lockdowna u pojedinim zemljama Europske unije poput Engleske, Njemačke i Austrije. Pojačali su svoje mjere te tražili da se njihovi sugrađani vrate pa nam je to otežalo posezonu. Ali, zato smo u srpnju i kolovozu radili i više nego dobro. Imamo i informacije da su pojedine charter tvrtke radile na razini 2019. tijekom srpnja, a naročito tijekom kolovoza – istaknuo je Ajduković.

Tijekom zime ACI Marina Dubrovnik pripremila je i određene pogodnosti za sugrađane. Naime, riječ je o akciji, točnije paketu usluga po povoljnim cijenama za smještaj plovila na kopnu tijekom zime. Brodovi bi tako na suhom vezu u ACI Marini Dubrovnik mogli biti sve do 15. travnja 2021.

-Paket mjera bi podrazumijevao prihvatljivu cijenu u koju bi bila uključena usluga dizalice, pranja podova, korištenja brodskih ležaljki, priključak za struju i vodu te besplatna parking mjesta. To se odnosi na privatne brodove naših sugrađana od sedam do 12 metara i taj bi paket obuhvaćao sve ono što jednom brodu treba za zimovanje na kopnu – naglasio je Ajduković.

Već su protekle zime prvi put uveli ovu akciju za sugrađane te su ostali iznenađeni odazivom. Naime, toliko im se Dubrovčana javilo da nisu imali mjesta za smjestiti sve brodove na suhom vezu. Ipak, ove zime, istaknuo je Leo Ajduković, žele sugrađanima dodatno izići ususret, a pogotovo zbog cijele situacije s korona krizom.

-Želimo da naši sugrađani tijekom zime uz prihvatljivu cijenu ne moraju brinuti o svojim plovilima, da ona budu sigurna na suhom vezu u ACI Marini u Komolcu. Radi se od 20 do 40 vezova, dio njih je već zauzet, ali sugrađani nam se još mogu javiti – poručio je Leo Ajduković.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist