Zanimljivosti

LEGENDARNA JEDRILICA SE PRODAJE HIR3 traži novi dom!

HIR 3 traži novi dom. Jedina jedrilica koja je oplovila svijet oko rta Horn u oba smjera, prešla preko 100.000 milja i dalje želi ploviti, a sada ima novi set jedara (full batten glavno jedro, lazy bag, genova, gennaker u čarapi), novi roll genove, sidreni vinč, sidro i lanac, pečnica, frižider, solarni panel, VHF DSC, EPIRB… I na prodaju je.  Ukoliko ste zainteresirani, sve ozbiljne ponude bit će razmotrene. Kontakt za prodaju je sasa.fegic@gmail.com. 

Desetmetarska crvena jedrilica HIR 3 znana je kao brod Mladena Šuteja koji je njome prvo sam preplovio Atlantik, a potom i rt Horn s Ozrenom Bakračem.

Na HIRu 3 snimljen je legendarni dokumentarac Marija Saletta ‘Jedrima oko svijeta’, nakon čega je preživio bombardiranje u Duborvačkoj marini, a nakon obnove je od 2018-2020 još jednom oplovio svijet, ovaj put zahtjevnom istočnom rutom preko Južnog oceana oko tri znamenita rta (rt Dobre nade, Leeuwin i rt Horn).

Evo nekoliko detalja o ovom legendarnom plovilu…

Specifikacije:
Model: CAT 34
Dužina: 10.34 m
Širina: 3.30 m
Gaz: 1.80 m
Istisnina: 5.300 kg
Motor: Lombardini LDW 903 M
Godina: 1979.

Pročitajte još

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Mala, ali vrijedna ekipa iz ‘Male kuće’: Svoje igračke poklanjaju drugima!

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija