Zanimljivosti

Danas obilježavamo i Svjetski dan srca, održana hvalevrijedna akcija

Danas, 29. rujna, obilježava se i Svjetski dan srca.

Tim povodom, danas ispred Doma zdravlja Dubrovnik patronažne sestre su održale preventivnu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. rujna, a ove godine globalna kampanja provodi se pod sloganom ‘Koristi 🖤 za svako 🖤’, navodi se na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kardiovaskularne bolesti naziv je za bolesti srca i krvnih žila te su one najčešći uzrok smrti na svijetu. Uzroci su mnogi: pušenje, dijabetes, visoki krvni tlak, pretilost, onečišćenje zraka. Za 520 milijuna ljudi koji žive s kardiovaskularnim bolestima, pandemija bolesti COVID-19 posebno je teška jer su izloženi većem riziku od težih oblika bolesti, a mnnogi i zbog straha od zaraze izbjegavaju kontrolne preglede ili odlazak u bolnicu te se izoliraju od obitelji i prijatelja.

 

Pročitajte još

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Mala, ali vrijedna ekipa iz ‘Male kuće’: Svoje igračke poklanjaju drugima!

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija