Kultura

LAZARETI Održano prvo predavanje o tradicijskoj kulturi i nematerijalnoj baštini

lazareti lindjo00

U prostorijama Folklornog ansambla Linđo u Lazaretima u utorak se održalo prvo u ciklusu od 15 predavanja iz područja tradicijske i nematerijalne kulturne baštine.

Predavanje je vodio etnolog Ivica Kipre, doktorand na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i asistent na etnološkim kolegijima Sveučilišta u Mostaru.

Inače, sva ostala predavanja planiraju se održavati u prostorima Folklornog ansambla Linđo u Lazaretima svaki utorak i petak od 18.30 sati tijekom mjeseca lipnja.

Prva dva tematska bloka pod naslovom ‘Godišnji običaji u hrvatskoj tradiciji’ i ‘Karakteristike životnih običaja’ davaju opći uvod i pregled hrvatske etnografske baštine. Predavanja traju dva sata, a kroz teorijske i praktične primjere objašnjava se značenje termina običaji i njihova uloga u formiranju identiteta i kompleksa kulturne baštine zajednice.

Ova projektna aktivnost Folklornog ansambla Linđo ostvaruje se u sklopu projekta ‘Lazareti kreativna četvrt Dubrovnika’ koji se financira iz Europskog fonda za Regionalni razvoj.

Pročitajte još

TIFLOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU Dubrovačka slikarica Anabel Zanze otvara izložbu NE-PRE-PRE-KE

Dulist

REPRIZA ‘Candide ili Optimizam’ ponovno na Velikoj sceni

Dulist

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist