DuList IN

Laura John i ‘Detour’ izbacili novi album i spot ‘CSI: Lastovo’

Laura John i 'Detour' izbacili novi album i spot 'CSI: Lastovo'

Nakon uspješne godine koju je za omiljeni Detour obilježio niz hit singlova, pobjeda na Zagrebačkom festivalu i spektakularan nastup na Dori, objavljen je i dugoočekivani šesti po redu studijski album ‘Master Blaster’. Izlazak albuma prati novi singl i spot ‘CSI: Lastovo’, a 5. svibnja održat će i koncertnu promociju albuma u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Frontman, autor i producent grupe, Nenad Borgudan priznaje kako je album nastajao u vrijeme pandemije, potresa, rata u Ukrajini i u potpunosti je obilježen tim apokaliptičnim periodom. Sve pjesme sadrže dio te atmosfere, svaka iz svog ugla i na svoj način, koliko god su stilski različite. Iz tog razloga je album i dobio ime ‘Master Blaster’, upravo po pjesmi koja možda najslikovitije, tekstom, glazbom i naslovom ocrtava tu atmosferu, a koju su predstavili na ovogodišnjoj Dori osvojivši visoko treće mjesto.

Perjanice novovalnog hrvatskog popa iza kojih su popunjeni zagrebački koncertni prostori Tvornica kulture, Vintage Industrial bar, Sax, koncertna dvorana ‘Vatroslav Lisinski’ i Dom sportova, a ovog puta su odlučili po prvi put zasvirati na pozornici kultnog zagrebačkog kluba Boogaloo.

-Posljednji veliki zagrebački koncert imali smo 2018. godine u Domu sportova, tako da će ovo biti naš prvi samostalni koncert u Zagrebu nakon dugo vremena i zaista se veselimo ponovnom susretu s našom dragom publikom. U Boogaloou ćemo po prvi puta uživo predstaviti sve pjesme s albuma „Master Blaster“, te standardni presjek našeg opusa od Yammata preko svih faza Detoura do danas, u nešto raskošnijem instrumentalnom sastavu – ispričao je Nenad Borgudan.

Za sve poklonike kvalitetnog, suvremenog, elektro-akustičnog pop zvuka najavljujemo uzbudljivu i neponovljivu večer na kojoj će uz svoje najveće hitove ‘Snijeg’, ‘Plešem sama’, ‘Daleko’, ‘Bez tebe’, ‘Tvoje lice se promijenilo’, ‘Mjesec’, ‘Zaljubila sam se’ Detourovci pružit publici i live doživljaj pjesama s nadolazećeg albuma kojeg je publika već imala prilike upoznati kroz singlove ‘Slavlje’, ‘Šarena’, ‘Hawaii’ i ‘Klaun’.Na set-listi naći će se i trenutno najdugovječniji singl nacionalne radijske top liste HRtop40 ‘Nekad je bilo bolje’ s kojim su odnijeli pobjedu na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a neće izostati ni ‘Master Blaster’ pjesma s kojom su ostavili upečatljiv dojam na ovogodišnjoj Dori te aktualni singl “CSI: Lastovo” čiji spot potpisuje Mare Milin, a u njemu glumi slavna Judita Franković Brdar.-Sve pare i vrijeme svijeta mi ne bi bile dovoljni da upriličim hollywoodski spektakl koji sam si zamislila u glavi taj trenutak kada mi je poslana pjesma CSI:Lastovo na slušanje. Prvih minutu i pol ništa mi nije bilo jasno, ali jedan stih je sve objasnio: ‘bijelo tijelo na žalu’. Uz taj prelomni stih, pjesma je neopisivo lagana za slušanje i zarazna. Samo je krenulo iz mene, srce je ubrzano zakucalo, vijuge se uključile, slike počele nadirati. I tako, ideja na ideju i odlučila sam napraviti jedan mali, moderni film-noir kolaž – o inspiraciji za spot je ispričala Mare.-U videu postoje dva svijeta: jedan je svijet heroine koju emotivno i sugestivno glumi Judita Franković Brdar. Ona tumači glamuroznu i prekrasnu plesačicu u kabaretu, koja se zaljubi u pogrešnog čovjeka, Mr Misterioznog; i u toj ljubavi proživi svoje ljubavne vrhunce i agonije, dok jednog dana ne dobije pismo u kojem joj se obećava odlazak u neki drugi život s Njim. I tada se dogodi ono što se dogodi – rekla je. Iza Detoura je sedamnaest godina uspješne karijere, brojni hitovi, osvojene nagrade i rasprodani koncerti diljem regije, razlog više da ne propustite ovu koncertnu glazbenu poslasticu!

Naslovna foto Luka Nižetić

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist