DuList IN

JUBILARNA DODJELA Dubrovčani bez Porina, evo tko je sve osvojio nagradu!

JUBILARNA DODJELA Dubrovčani bez Porina, evo tko je sve osvojio nagradu!
28.04.2023., Zagreb - 30. dodjela glazbena nagrada Porin odzana je u Bocaskom domu. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Jubilarna, 30. dodjela glazbene nagrade Porin održana je ovog petka u Boćarskom domu u Zagrebu. Za najbolji album Porin je osvojio Parni valjak (‘Dovoljno je reći…Aki’), a pjesma godine je ‘Trebaš li me’.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli. Porina za ‘Najbolju žensku vokalnu izvedbu’ dobila je Ivana Kindl.

Porina za Pjesmu godine dobila je pjesma ‘Trebaš li me’ u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka.

Za ‘Pjesmu godine’ Nominirani su bili i ‘Dani koji sjaje’ (Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec), ‘Guilty pleasure’ Mie Dimšić, ‘Ponovo’ Parnog Valjka i pjesma ‘Zamisli’ u izvedbi Massima.

Porina ‘Za najbolji album’ dobio je album ‘Dovoljno je reći…Aki’ u izvedbi Parnog Valjka i prijatelja.

Nominirani su bili i Tedi Spalato (Ime mi je nevažno), Silente (IV), Darko Rundek & Jazz orkerstar HRT-a (Za vašu posljepodnevnu razonodu) te Chui (Zagreb-Berlin).

Nagradu za ‘Najbolju žensku vokalnu izvedbu’ dobila je Ivana Kindl (Netko me čuva). Uz Ivanu nominirane su bile Lu Jakelić i Vanna.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli. Nagrada je na svečanosti uručena Dušanu Šarcu.

– Ja nisam nostalgičar toliki da ovo danas ništa ne valja, a ono prije je vrijedilo. Iako ima nešto istine u tome. Uostalom, još je i Platon rekao kakva je muzika takva je država, puno hvala! – kazao je Šarac.

Kao ‘Najbolji album jazz glazbe’ Porina je dobio album ‘Insite’ u izvedbi Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a.

Nominirani su bili i ‘Hold on’ (B’s Funstallation), ‘New horizons (Zvonimir Radišić trio), ‘Old school’ u izvedbi (Worls Okayest Pianist – Petar Ćulibrk) te ‘The keyboard extravaganza’ (Joe Kaplowitz).

Porina u kategoriji ‘Najbolji album Hip Hop glazbe’ osvojio je Edo Majka za album ‘Moćno’.

Nominirani su bili i Tram 11 (jedan i jedan) te Hiljson Mandela (Ivan Hilje).

Porina za ‘Najbolji album klasične glazbe’ osvojila je ‘Hrvatska misa’ Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, te Martine Gojčete Silić, Stjepana Franetovića i Roberta Kolara.

Porin u kategoriji ‘Najbolja muška vokalna izvedba’ dodijeljen je posmrtno Massimu za pjesmu ‘Zamisli’.

Nominirani su bili i Dino Jelusic (Ti dobro znaš) i Matija Cvek (Visine).

Porina u kategoriji ‘Novi izvođač godine’ osvojio je Marko Bošnjak.

Nominirani su bili i Miach te Zvonimir Radišić.

Porina za najbolji album zabavne glazbe osvojio je album ‘Ime mi je nevažno’ Tedija Spalata.

Nominirani su bili i albumi ‘Minut srca mog’ Jelene Rozge te ‘Nostalgija’ Đanija Stipaničeva.

Porina za najbolji album rock glazbe osvojio je album ‘Kao sad’ Daleke obale.

Uz Daleku obalu nominirani su bili album ’20 Years On The Road’ Tomislava Golubana i ‘Javi se kad stigneš’ grupe Vatra.

Voditelji svečanosti bili su Danijela Trbović, Robert Ferlin, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Barbara Kolar, Duško Ćurlić, Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Publiku su, između ostalih zabavljali Neno Belan, Silente, Vanna, Elemental i Tedi Spalato, Darko Rundek, Elemental, Svadbas, Detour, Lu Jakelić, Edo Maajka, Mia Dimšić, Ivan Dečak i Jazz orkestar HRT-a.

Organizatori su istaknuli da je posebnost ovog Porina svakako i broj prijava jer je u odnosu na prošlu godinu prijavljeno čak 40 albuma više u kategoriji Album godine, pa je tako ove godine prijavljeno čak 303 albuma, dok se 379 pjesama našlo u prijavama za pjesmu godine. Znakovito je i da se u kategoriji Novi izvođač godine našlo čak njih 84, prenosi HRT.

GALERIJA: Zagreb: 30. jubilarna dodjela glazbene nagrade Porin
AUTOR: Matija Habljak
AGENCIJA: Pixsell

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović