Županija

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Udruga ‘Val’ Lastovo organizira javnu raspravu s ciljem zajedničke izgradnje bolje budućnosti za otok Lastovo, koja će se održati u subotu, 18. ožujka 2023. godine u 17 sati u prostorijama Sale ‘Hacienda 1’ u Lastovu.

Tema javne rasprave je zaštita osjetljivih skupina u lastovskoj zajednici, uključujući starije i nemoćne, te mlade otočane. Lastovo kao prometno najudaljeniji naseljeni otoku u Hrvatskoj se suočava s različitim izazovima u očuvanju kvalitete života. Stariji i nemoćni često se osjećaju zapostavljanima i nemaju odgovarajuću socijalnu i zdravstvenu skrb, dok mladi moraju napuštati otok zbog nedostatka mogućnosti za školovanje i zapošljavanje.

Udruga „Val“ Lastovo pokrenula je projekt ‘Watchdog – otok Lastovo’, s ciljem da se prepoznaju neostvarena prava otočne zajednice i da se pokrene demokratski proces za njihovo ostvarenje. Organizator poziva sve zainteresirane otočane za sudjelovanjem u javnoj raspravi o važnim temama za zajednicu, zaštiti osjetljivih skupina i rješenjima za njihove probleme.

 

Pročitajte još

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist

Županija predala na korištenje prostor Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Dulist