Županija

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Udruga ‘Val’ Lastovo organizira javnu raspravu s ciljem zajedničke izgradnje bolje budućnosti za otok Lastovo, koja će se održati u subotu, 18. ožujka 2023. godine u 17 sati u prostorijama Sale ‘Hacienda 1’ u Lastovu.

Tema javne rasprave je zaštita osjetljivih skupina u lastovskoj zajednici, uključujući starije i nemoćne, te mlade otočane. Lastovo kao prometno najudaljeniji naseljeni otoku u Hrvatskoj se suočava s različitim izazovima u očuvanju kvalitete života. Stariji i nemoćni često se osjećaju zapostavljanima i nemaju odgovarajuću socijalnu i zdravstvenu skrb, dok mladi moraju napuštati otok zbog nedostatka mogućnosti za školovanje i zapošljavanje.

Udruga „Val“ Lastovo pokrenula je projekt ‘Watchdog – otok Lastovo’, s ciljem da se prepoznaju neostvarena prava otočne zajednice i da se pokrene demokratski proces za njihovo ostvarenje. Organizator poziva sve zainteresirane otočane za sudjelovanjem u javnoj raspravi o važnim temama za zajednicu, zaštiti osjetljivih skupina i rješenjima za njihove probleme.

 

Pročitajte još

[VIDEO] Zadivljujući prizori Mosta Ston iz zraka!

Dulist

OBITELJ CARDONA Napustili su Floridu i ‘skrasili’ se na Brašini. A u Dubrovnik su se zaljubili na prvo ‘googlanje’!

Mia Njavro Banić

Dobitnici ‘Suncokreta ruralnog turizma’ kod župana Dobroslavića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija