Županija

LASIĆEVA MOLBA Kupili smo uređaje za Dom, a vi okitite svoje prostore. Neka i Konavle zasvijetle

LASIĆEVA MOLBA Kupili smo uređaje za Dom, a vi okitite svoje prostore. Neka i Konavle zasvijetle

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je molbu ugostiteljima i vlasnicima prostora u konavoskim naseljima. Naime, Općina je donijela odluku kako će novce za blagdansko kićenje preusmjeriti za kupnju uređaja potrebnih za Doma za starije na Grudi. Ta je zamisao i ostvarena, naveo je konavoski načelnik.
-Imam jednu zamolbu prvenstveno za sve ugostitelje, zakupce i vlasnike prostora u staroj jezgri Cavtata, ali i u Čilipima, na Grudi i svim konavoskim selima. Naime, odluka Općine Konavle da novce namijenjene blagdanskom kićenju Konavala prenamjeni u kupnju medicinskih uređaja za Dom za starije naišla je mahom na pozitivne reakcije i hvala vam svima od srca na tome. Želim vas ovom prilikom izvijestiti kako je Općina Konavle za 30 tisuća kuna kupila pet oxygeneratora i pulsnih oxymetara, a osim toga za potrebe Doma u ovoj recentnoj COVID-19 krizi nabavljene su veće količine zaštitne odjeću i sve što ide uz nju, infuzijske otopine, rukavice, lijekovi u ampulama, maske za kisik, boce kisika, dezinfekcijska sredstva… Stoga, iako će općinska klasična blagdanska rasvjeta izostati, zamolio bih sve vas koji ste u mogućnosti da okitite na neki način vaše prostore, odnosno izloge kako bi tako ipak dali malo sjaja u godini koja jednostavno traži radost Božića.
Jasno kako je riječ o svjetovnom načinu proslave, ali svejedno je proslava i vjerujem da će naši Konavljani to itekako znati cijeniti – poručuje načelnik Lasić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist