Grad

Lapad nakon 16 godina opet ima knjižnicu

Lapad je ovog četvrtka dobio svoj ogranak Narodne knjižnice Grad na prvom katu Atlant centra. Za korisnike Ogranak će biti otvoren od ponedjeljka, 26. veljače i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati.

Na svečanom otvorenju ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić istaknula je kako je ogranak ponovno u funkciji nakon 16 godina zahvaljujući aktualnoj Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom koji ima razumijevanja za kulturu i za knjižnice.

Danas je useljen i otvoren prvi od tri prostora koje je Grad Dubrovnik osigurao za Ogranak Lapad i tu će za početak biti Opće-posudbeni odjel.

-Kad u ostale prostore uselimo, a to planiramo napraviti do kraja ove godine, ovo će biti Odjel za djecu i mlade – istaknula je Čučić te pohvalila djelatnike Dubrovačkih knjižnica i zahvalila im na požrtvovnom radu na uređenju i opremanju Ogranka.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako se ovo može činiti kao jedan mali korak, no on je izuzetno važan za Grad i to kako za najmlađe tako i za odrasle. Osvrnuo se i na situaciju vezanu za Narodnu knjižnicu Grad istaknuvši kako je ‘pred nama nužno potrebno rješavanje smještaja i glavne knjižnice u Gradu jer se tamo sad nalazimo u prostoru koji je u najmu i sigurno da u budućnosti želimo i taj dio riješiti prostorom koji bi bio u vlasništvu Grada Dubrovnika’.

DKD/foto: Vedran Levi

Pročitajte još

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

ŠTO KAŽU DUBROVČANI? ‘Neradne nedjelje ugrozit će nam egzistenciju, ne možemo si priuštiti dan bez posla!’

Iva Dedo

FRANKOVIĆ PRIMIO KATARSKOG ŠEIKA Al-Thani u Dubrovniku istražuje investicijske potencijale hotelijerstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija