Aktualno

Lajk i Mama’s na sedam dana ostali bez stolova

Lajk i Mama's na sedam dana ostali bez stolova

Gradonačelnik Mato Franković izrekao je dva otkaza ugovora o zakupu javne površine na razdoblje od sedam dana. Otkazi ugovora izjavljeni su zbog postavljanja više stolova i stolica na javnu površinu nego što je ugovorom dozvoljeno, odnosno zbog proširenja zakupljene javne površine i smanjenja slobodnog prolaza ulicom te ometanja prolaza dijelom ulice, ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Naime, dana 17. lipnja 2022. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izašli su na teren i izdali službenu zabilješku u kojoj je navedeno da je društvo Stabulum d.o.o. krivo što su koristili javnu površinu u ulici Prijeko ispred bistro kavane ‘Lajk’, na način da su svoju zakupljenu javnu površinu dodatno proširili za oko tri metra kvadratma i to tako da su stolove i stolice razmaknuli na 280 cm, umjesto dozvoljenih 240 cm, te su time umanjili slobodan prolaz ulicom.

U dva navrata, dana 20. srpnja i 24. srpnja 2022. godine komunalni redari su zapažanjem na terenu izdali službene zabilješke u kojima je navedeno da je društvo Gil ´s d.o.o. krivo što su koristili javnu površinu u ulici Petilovrijenci ispred ugostiteljskog objekta ‘Mama’s’, na način da su mimo svoje zakupljene javne površine postavili stol i dvije stolice ispred kućnog broja 2 zapriječivši ulaz u zgradu, odnosno da su, također mimo svoje zakupljene javne površine, na stepenice prema ulici Prijeko postavili jastučiće za sjedanje i dvije svjetleće lampe sa stalcima i time ometali prolaz tim djelom ulice.

Navedeni zakupci počinili su prekršaje iz članka 36. Odluke o zakupu javnih površina Grada Dubrovnika te su im iskazani otkazi ugovora o zakupu javnih površina. Zakupci su se dužni od danas, 22. rujna prestati koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine.

Zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 (sedam) dana.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist