Kultura

Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga: Renesansni vrt ‘Amaryllis’

Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga: Renesansni vrt 'Amaryllis'

Renesansni vrt projekt je udruge Sve ostalo je glazba, baziran na suvremenoj interpretaciji baštine. Izvodi se već tradicionalno u ljetnikovcu Bunić Kaboga, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika te u koprodukciji s Dubrovačkom baštinom.

Renesansni vrt – Amaryllis donosi nekonvencionalno koncipiran program kroz intermedijalnu izvedbu; koristeći žive glazbene izvedbe repertoara koji obuhvaća široki dijapazon od renesansnih pa sve do suvremenih autora 21. stoljeća, kao i arhivske materijale kojima se kroz audio-vizualni medij ocrtavaju protagonisti dubrovačkih salona prošlosti. Polazeći od mitskog, svaka je izvedba ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

U autentičnom ambijentu obnovljenog ljetnikovca Bunić-Kaboga, novo izdanje projekta Renesansni vrt izvodi se kroz četiri Ladanjska ponedjeljka; točnije 18. i 25. srpnja, te 01. i 08. kolovoza s početkom u 21:00 sat.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Domaćin događaja je Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorice dokumentarno-vizualnih materijala su Ivana Jelača i Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a u projektu su sudjelovali i polaznici radionice M.U.Z.A. pod mentorstvom Matilde Perković.

Ulaznice se mogu kupiti online putem linka na web stranici udruge www.sveostalojeglazba.hr dok su za građane Republike Hrvatske osigurane gratis ulaznice. U ulaznicu je uračunat i posebno organiziran prijevoz za publiku-polasci s autobusne stanice u Vukovarskoj ulici kod Tommy-a, ali isključivo uz najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob 098 873 122.

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist