Kultura

KULTURA U ĐIRU Mali Orašani po uzoru na Maslu oslikavali slikarska platna

KULTURA U ĐIRU Mali Orašani po uzoru na Maslu oslikavali slikarska platna

Kultura je ovog petka prođirala i do Orašca, a program koji se uz veliki broj malenih kreativaca održao na igralištu Osnovne škole Antuna Masle pripremili su Kinematografi Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Druženje je započelo u 17 sati likovnom radionicom za djecu „Slikarstvo je u điru“ koju je vodila muzejska pedagoginja UGD, Ivona Šimunović. Dječica su tako po uzoru na Antuna Maslu, našeg velikog dubrovačkog slikara u njegovom rodnom mjestu, imala priliku oslikavati slikarska platna.

U organizaciji Kinematografa Dubrovnik, s početkom u 18:30 sati prikazan je avanturistički, obiteljski film „Mia i bijeli lav“ koji je prilagođen za sve uzraste. Mia je jedanaestogodišnja djevojčica koja s roditeljima iz Londona seli u Afriku te tamo upoznaje bijelog lava Charlieja. Tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji. Kada njen otac odluči prodati Charlieja lovcima kao trofej, Mia kreće u epsku avanturu kako bi ga spasila. U filmu, čiji je redatelj Gilles de Maistre glume Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan i Lionel Newton.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist