Aktualno

‘KULTURA SJEĆANJA’ ‘Grofovi’ održavaju radionice i malonogometni turnir! Pozivaju i na predstavljanje knjige

Udruga specijalne jedinice policije ‘Grof’ Dubrovnik u svom programu djelovanja četvrtu godinu za redom održava edukativne radionice učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika pod nazivom ‘Kultura sjećanja za sigurna sutra’ na temu Specijalna jedinica policije Grof u Domovinskom ratu. Radionice se održavaju u suradnji i pod mentorstvom profesorica povijesti Tihanom Biuk Magaš iz Zadra i Lovorkom Krajnović Tot iz Vukovara, a odobren je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje te financiran iz javnog poziva od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. I ove godine, u ponedjeljak, 7 studenog od 9 do 12 održat će dvije radionice učenicima Gimnazije Dubrovnik u Lazaretima.

Također, održat će se i Memorijalni malonogometni turnir Grof koji će se održati u ponedjeljak, 7. studenoga u 17 sati na igralištu Crkve sv. Mihajla u Lapadu. Na malonogometni turnir je prijavljeno ukupno osam ekipa sadašnji i bivših policijskih službenika i to: ekipa Službe kriminalističke policije, dvije ekipe Interventne jedinice policije, ekipa PPrP Dubrovnik, ekipa PGP Gruda, ekipa PGP Metković, ekipa PP Ston i ekipa veterana SJP. Prihod od sredstava prikupljenih na Malonogometnom turniru ići će u humanitarne svrhe za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Dva skalina.

Osim toga, Grofovi pozivaju na promociju knjige Tragovi vječnosti autorice Tihane Biuk Magaš koja će se upriličiti u utorak, 8. studenoga s početkom u 18 sati u Studentskom domu u Dubrovniku. Autorica na sebi svojstven način u knjizi progovara o sjećanjima obitelji i suboraca na poginule pripadnike SJP Grof tijekom Domovinskog rata. Na promociji će, pored same autorice, govoriti i Hasib Alibegović – predsjednik Udruge SJP Grof, Goran Peraica – urednik knjige Tragovi vječnosti i dr.sc Julija Barunčić Pletikosić iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata – recezentica knjige.

Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija