Aktualno

‘KULTURA SJEĆANJA’ ‘Grofovi’ održavaju radionice i malonogometni turnir! Pozivaju i na predstavljanje knjige

grof

Udruga specijalne jedinice policije ‘Grof’ Dubrovnik u svom programu djelovanja četvrtu godinu za redom održava edukativne radionice učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika pod nazivom ‘Kultura sjećanja za sigurna sutra’ na temu Specijalna jedinica policije Grof u Domovinskom ratu. Radionice se održavaju u suradnji i pod mentorstvom profesorica povijesti Tihanom Biuk Magaš iz Zadra i Lovorkom Krajnović Tot iz Vukovara, a odobren je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje te financiran iz javnog poziva od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. I ove godine, u ponedjeljak, 7 studenog od 9 do 12 održat će dvije radionice učenicima Gimnazije Dubrovnik u Lazaretima.

Također, održat će se i Memorijalni malonogometni turnir Grof koji će se održati u ponedjeljak, 7. studenoga u 17 sati na igralištu Crkve sv. Mihajla u Lapadu. Na malonogometni turnir je prijavljeno ukupno osam ekipa sadašnji i bivših policijskih službenika i to: ekipa Službe kriminalističke policije, dvije ekipe Interventne jedinice policije, ekipa PPrP Dubrovnik, ekipa PGP Gruda, ekipa PGP Metković, ekipa PP Ston i ekipa veterana SJP. Prihod od sredstava prikupljenih na Malonogometnom turniru ići će u humanitarne svrhe za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Dva skalina.

Osim toga, Grofovi pozivaju na promociju knjige Tragovi vječnosti autorice Tihane Biuk Magaš koja će se upriličiti u utorak, 8. studenoga s početkom u 18 sati u Studentskom domu u Dubrovniku. Autorica na sebi svojstven način u knjizi progovara o sjećanjima obitelji i suboraca na poginule pripadnike SJP Grof tijekom Domovinskog rata. Na promociji će, pored same autorice, govoriti i Hasib Alibegović – predsjednik Udruge SJP Grof, Goran Peraica – urednik knjige Tragovi vječnosti i dr.sc Julija Barunčić Pletikosić iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata – recezentica knjige.

Pročitajte još

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist