Kultura

Kultura ove subote đirava s Borisom Njavrom ‘od kantuna do kantuna’

Tijekom tri rujanske i jedne listopadske subote itinererom zapisanim na stranicama knjige ‘Ulicama Grada’, Boris Njavro i prijatelji provest će sve zainteresirane onuda kuda su neki već davno prošli, onuda kuda se sad prolazi, a neki će tek proći. Svaki đir otkrit će tajne nekog drugog dijela Grada unutar mira, a ove subote, 12. rujna u 10.30 sati, okupljanje je na Jezuitima, ispred crkve sv. Ignacija odakle se kreće do Karmena, njegovih zakutaka i čeljadi.

-Samo oni mogu znati tajne nekog grada i pravi izraz njegove ljepote, oni koji su mu žrtvovali svoje korake rasipajući ih neštedimice – zapisat će jednom zgodom Jacques Prévert, a tragom koraka neke dobro znane i neke pomalo već zaboravljene čeljadi zakoračao je kamenim ulicama Grada Boris Njavro zakrilivši koricama knjige, poput zidina što čuvaju mu uspomenu, sjećanja na neko vrijeme što polako nam izmiče.

Ovo događanje je u sklopu Dana europske baštine koji se ove godine održavaju pod motom ‘Baština i obrazovanje – učenje za život’ i u sklopu projekta Kultura u điru.

Pročitajte još

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dulist

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija