Grad

KUKOLJI U ŽITU? Dubrovački taksisti pri vrhu liste kršitelja zakona

taxi

U nadzoru pružatelja taksi usluga inspektori Ministarstva financija uočili su brojne nepravilnosti koje su se u najvećoj mjeri odnosile na neizdavanje računa i nelegalno obavljanje taksi službe

U sklopu redovitih nadzornih aktivnosti, ovlašteni inspektori Ministarstva financija – Porezne uprave u prvom tjednu mjeseca rujna 2014. više od 200 inspektora su obavljali pojačane nadzore pružatelja taksi usluga diljem Hrvatske, izvijestili su iz središnjeg ureda Porezne uprave.

Nadzor je najvećim dijelom bio usmjeren na nazor izdavanja računa ali i na ostale nezakonitosti. U više od 490 nadzora otkriveno je preko 150 nepravilnosti što čini 32 posto ukupno obavljenih nadzora kod taksista. Najviše nepravilnosti otkriveno je u Zagrebu (45), Rijeci (20), Splitu (18), Dubrovniku (13) i Zadru (10).

Nepravilnosti su se u najvećoj mjeri su se odnosile na neizdavanje računa i na nelegalno obavljanje taksi službe.

Nadzor je pokazao da, usprkos zakonitom poslovanju velikog broja taksi prijevoznika, postoji veliki broj onih koji unose nered na tržištu pružanja takvih usluga te čine nelegalnu konkurenciju poreznim obveznicima koji zakonito plaćaju svoje obveze.

U Poreznoj upravi ističu da će zajedno s Carinskom upravom i drugim nadzornim službama, kroz nadzore, učiniti sve moguće da se takvi trendovi smanje. Pritom upućuju molbu građanima da traže račun nakon obavljanja ovih i svih drugih usluga.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist