Kultura

KUD Stjepan Radić u nedjelju obilježava 125. godišnjicu rođenja Nikolaša Skvičala

KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje ovu nedjelju, 25. travnja 2021. programom ‘Naš Nikolaš’ obilježit će 125. godišnjicu rođenja Nikolaša Skvičala. Ovaj samouki lijeričar iz Pridvorja cijeli svoj život posvetio je lijerici i pridvorskom folkloru. Prepoznat kao glasoviti lijeričar Mediterana Nikolaš je bio i ostao nadahnuće novim generacijama koji su nastavili tradiciju folklora u Pridvorju. U programu obilježavanja ovog jubileja bit će predstavljena izložba fotografija ‘Nikolaš i stari Pridvorani’ pred njegovom rodnom kućom postavit će se info tabla, a u večernjim satima obnovit će se pridvorska tradicija sviranja lijerice u predvečerje. Program se održava u centru Pridvorja, na Urjaku i to bez koncentriranog okupljanja posjetitelja. Izložba fotografija bit će postavljena od 9 sati na otvorenom prostoru trga ispred zgrade osnovne škole te je posjetitelji mogu obići sve do 20 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, te uz ograničenje broja posjetitelja u istom trenutku. Otvaranje info table održat će se u 11 sati bez posebnog programa, dok će se sviranje lijerice u predvečerje upriličiti uz praćenje iz obiteljskih kuća.

Ovim programom KUD ‘Stjepan Radić’ započinje s aktivnostima posvećenima 25. godini osnivanja KUD-a i obnove folklorne djelatnosti u Pridvorju.

Pročitajte još

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

[ČAROLIJA ZA DJECU!] Premijera glazbeno-scenskog djela Čudesna šuma na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija