Grad

KRŠTENJE PETOG DJETETA Veliki blagoslov za obitelj Hasan

Peto dijete obitelji Hasan, malenu Moniku, krstio je na Mali Uskrs ili Nedjelju Božjeg milosrđa 16. travnja dubrovački biskup mons. Roko Glasnović na misnom slavlju u župi sv. Mihajla u Dubrovniku uz koncelebraciju župnika don Roberta Ćibarića.

Na početku mise biskup Glasnović je pozdravio obitelj Hasan i cijelu župnu zajednicu ukazavši  na važnost zajedničkog okupljanja kao što nedjeljni tekst Djela apostolskih  govori o zajedništvu prve kršćanske zajednice: „Svaki bi dan jednodušno i postojano hrlili u Hram, u kućama bi lomili kruh te u radosti i prostodušnosti srca zajednički uzimali hranu hvaleći Boga i uživajući naklonost svega naroda.“ (Dj 2, 42-47)

U propovijedi je biskup na poseban način istaknuo važnost proglašenja Nedjelje Božjeg milosrđa koju je sveti Ivan Pavao II. proglasio 2000.  godine na temelju mističnih viđenja sv. Faustine Kowalske. Znakovito je to povezao s činjenicom da je na ovaj datum ujedno i obljetnica rođenja za nebo sv. Bernardice Soubirous,  koja je preminula 16. travnja 1879.  godine, i kojoj se ukazala Blažena Djevica Marija u Lurdu predstavivši se kao „Bezgrješno začeće“.  Tumačeći nedjeljno evanđelje biskup Glasnović je istaknuo da se i apostolskoj zajednici Isus osam dana nakon uskrsnuća ukazivao pozivajući Tomu da se u sigurnosti vjere, nakon iskazane sumnje, susretne s Isusom, koji apostolima daruje mir.

Župnik Ćibarić na kraju je zahvalio ocu biskupu i čestitao obitelji Hasan uime župne zajednice te istaknuo znakovita svetačka imena koja su dali svojoj djeci, trima djevojčicama i dvojici dječaka. Misu je animirao zbor župe sv. Mihajla pod vodstvom profesorica Nene Ćorak i Vande Đanić.

 

Župa sv. Mihajla – Dubrovnik

Fotografije: obiteljska arhiva

Pročitajte još

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[VIDEO] Počelo rušenje ‘Čačićevog’ doma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija