Aktualno

KRIZA U SUSJEDSTVU Zbog koronavirusa otkazan čuveni Venecijanski karneval

KRIZA U SUSJEDSTVU Zbog koronavirusa otkazan čuveni Venecijanski karneval

Mjere sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom u Italiji se nastavljaju. Čuveni Venecijanski karneval se odgađa zbog sve većeg broja slučajeva zaraze na sjeveru države, objavio je u nedjelju predsjednik regije Veneto Luca Zaia. Ubrzo nakon njegove izjave, objavljeno je da je karneval otkazan, ističu nacionalni mediji.

– Moramo uvesti drastične mjere – rekao je Zaia naglasivši da je broj zaraženih od virusa Covid-19 u Venetu porastao na 19, a dvoje starijih ljudi je hospitalizirano u Veneciji.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala zatražio je od predsjednika regije Lombardija Attile Fontane da zatvori gradske škole zbog mjera opreza od širenja koronavirusa, prenosi talijanska novinska agencija Ansa. Gradonačelnik je najavio da ne misli ”zatvoriti grad”, ali smatra da u gradu ima puno događanja zbog čega će ih biti razumno odgoditi. Smatra da će tjedan dana biti dovoljno za ispunjavanje mjera sigurnosti.

Prema najnovijim podacima, u cijeloj Italiji dosad su zabilježena 132 slučaja zaraze. Trenutno se traže i novi objekti za prihvat potencijalno zaraženih poput vojne bolnice Baggio u Milano. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist