Politika

Kristić traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća o radu Turističke zajednice

Kristić traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća o radu Turističke zajednice

Zadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika je još jedan put ukazala na potrebu za žurnom raspravom o stanju u dubrovačkom turizmu, poglavito o radu naše turističke zajednice – ističe u priopćenju za javnost gradski vijećnik Maro Kristić.
Smatra kako je podnošenje izvještaja o radu na kraju svake turističke sezone i predstavljanje planova za sljedeće razdoblje nešto što bi trebalo biti ustaljena praksa kada je u pitanju poslovanje turističke zajednice, a ne predmet bilo čije inicijative, jednako kao što bi se jedan put godišnje trebala održavati i sjednica Gradskog vijeća na temu aktualnog poslovanja gradskih komunalnih poduzeća.
-Postojanje velikog nezadovoljstva radom glavne turističke organizacije u našem Gradu zasigurno dijelom proizlazi iz činjenice da je ista nedovoljno otvorena prema javnosti pa građani osim što plaćaju turističke pristojbe ne mogu prepoznati neku konkretnu korist od njenog postojanja. Prilika je to da predstavnici turističke zajednice uvjere javnost u suprotno, a činjenica je da se u zadnje vrijeme otvorilo i nekoliko vrućih turističkih tema o kojima je potrebno javno raspraviti, poput one o restrikcijama u privatnom smještaju, koja je izazvala šok i nevjericu među privatnim iznajmljivačima. S obzirom da je ovdje riječ o temi koja izravno zadire u egzistenciji velikog broja dubrovačkih obitelji, obaveza je vladajućih i turističke struke u otvorenoj raspravi građanima detaljno pojasniti o kakvim se mogućim restrikcijama tu radi. Turizam je glavni pokretač našeg gospodarstva i izvor prihoda gotovo svakoj dubrovačkoj obitelji pa je logično da sve zanima na što se troše novci od turističkih pristojbi i članarina te kakvi su planovi i očekivanja za sljedeću sezonu? Nepotrebnim odgađanjem održavanja sjednice Gradskog vijeća na ovu temu stječe se dojam da bi i turistička zajednica poput Dubrovačkog saveza sportova htjela imati status ‘svete krave’ u koju se ne smije dirati, jer tamo tobože nema anomalija, a zapravo se nemušto prikrivaju amaterizam i osobni interesi. Stoga, ne postoje nikakve opravdane izlike za prolongiranje roka u kojem će se sjednica održati i javnost očekuje da će se ona održati u ovoj godini kao što je gradonačelnik obećao prihvativši moju inicijativu, poglavito iz razloga jer su rezultati turističke sezone poznati i javno dostupni kao što bi trebali biti i planovi za sljedeću turističku sezonu – zaključuje Maro Kristić.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist