Politika

DUBROVAČKI HDZ: ‘Mostovcima smetaju radovi radi njihovih nelegalnih vezova!’

DUBROVAČKI HDZ: 'Mostovcima smetaju radovi radi njihovih nelegalnih vezova!'

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik osvrnuo se u priopćenju za medije na istup MOST-ovaca o izljevu kanalizacije u Rijeci dubrovačkoj.

-Nakon istupa dubrovačkih MOST-ovaca naši sugrađani su sigurno u jednom trenutku pomislili kako se radi o njihovoj brizi zbog mogućih posljedica usljed povremenih izljeva fekalne odvodnje u Rijeci dubrovačkoj. S druge strane, mi smo pomislili kako se radi samo o njihovoj uobičajenoj neinformiranosti. Naime, Vodovod Dubrovnik je više puta obavijestio javnost kako je u ovom slučaju riječ o sanaciji cjevovoda na potezu od Kantafiga do Batale u sklopu radova Aglomeracije vrijedne preko 100 milijuna eura, te je radove nemoguće provesti bez zaustavljanja rada crpnih stanica na području Mokošice, Sustjepana i Gruža, što uzrokuje povremene izljeve. Međutim, shvatili smo kako to nije razlog brige MOST-ovaca. Pravi razlog je, naime, u tome što sve ovo smeta njihovoj članici Antoniji Knežević. Izljevi se događaju pored njenih nelegalno izgrađenih vezova u Rijeci dubrovačkoj, a koje ona godinama uredno iznajmljuje i od njih ima redovite prihode – ističu iz gradskog HDZ-a.

-Pretpostavljamo kako su se korisnici njenih nelegalnih vezova pobunili jer im pored plovila sporadično protječu fekalije, pa je to direktno utjecalo i na smanjenje njenih prihoda. Baš nas zanima što pravovjerni MOST-ovci, čija je ljubav i briga prema Rijeci dubrovačkoj beskrajna, barem na riječima, misle o gradnji nelegalnih vezova na pomorskom javnom dobru, ne za sebe i svoje plovilo, već za najam i popriličnu imovinsku korist. Svojatanje javnog i zarada na općem dobru je nešto što je očito postalo praksa dubrovačke oporbe – zaključuju iz GO HDZ Dubrovnik u priopćenju u sklopu kojega su poslali i popratnu fotografiju.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist