Politika

KRISTIĆ GRADSKOJ UPRAVI ‘Osigurajte novce za dovršetak atletske staze i ispravite ovu sportsku nepravdu’

KRISTIĆ GRADSKOJ UPRAVI 'Osigurajte novce za dovršetak atletske staze i ispravite ovu sportsku nepravdu'

Gradski vijećnik Maro Kristić smatra kako Grad Dubrovnik ima jedinstvenu priliku da kroz otvoreni nacionalni javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini uredi, odnosno opremi po standardima dva važna objekta sportske infrastrukture.
-Jedan je malonogometni teren s umjetnom podlogom u Gospinom polju čijom obnovom će se steći primjereni uvjeti za trening i natjecanje najmlađih uzrasnih kategorija nogometaša i nogometašica, a drugi projekt koji je podoban za prijavu se odnosi na konačno uređenje, odnosno dovršetak uređenja atletske staze na gradskom stadionu Lapad. Da će se projekt uređenja malonogometnog terena s umjetnom travom prijaviti na ovaj javni poziv, već je najavio i gradonačelnik, no prava sramota bi bila propustiti iz istog izvora dobiti sredstva za konačni dovršetak uređenja atletske staze, jer, koliko god naša športska infrastruktura bila na niskoj razini, ipak ne postoji sport koji je više zakinut što se tiče uvjeta od atletike u našem Gradu – naglašava u priopćenju za javnost gradski vijećnik Kristić.
-Licemjerno bi bilo propustiti ovakvu priliku, dok se na netransparentne trkačke manifestacije i putovanja njihovih ‘promotora’ i pratnje po svijetu godišnje sprži javnog novca u vrijednosti jedne staze. Djeca i sportaši nisu zaslužili da ih se uskraćuje za osnovne uvjete za njihov normalan sportski razvoj i ništa ne smije biti prioritetnije od toga, a ovo ranije navedeno je upravo vrijeđanje inteligencije svakog normalnog čovjeka i poraz sportske politike i odnosa prema sportu i sportašima ovog Grada. Stoga molim gradsku upravu da prijavi ovaj projekt na ovaj javni poziv koji je otvoren do 8. prosinca 2023. godine i da uzme novce koji su u okviru tog istog poziva osigurani za dovršetak atletske staze u Dubrovniku i na taj način isprave ovu veliku sportsku nepravdu – zaključuje.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist