DuList IN

KREĆE JUBILARNI DUFF 10 godina filmskog stvaralaštva djece i mladih

DUFF slavi veliku obljetnicu! Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano će otvoriti svoja vrata svim mladim filmašima u četvrtak, 14. listopada u 19 sati u Kinu Sloboda.

Nakon lanjskog online izdanja ove smo godine ipak odlučili pozvati u Grad pdedesetak djece, mladih i njihovih mentora koji će se uživo susresti u Dubrovniku i kroz film – najjači medij progovoriti o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine / do 15 godina i 16 do 20 godina /, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti koju smo otvorili i za male filmaše iz cijelog svijeta. Između 52 odabrana filma koja su po izboru selekcijskog žirija u sastavu Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić, ušla u natjecateljski dio festivala, filmovi nam stižu iz petnaestak zemalja svijeta. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacıoğlu.

Praksu koju smo uveli prošle godine zadržali smo i ove, a to je da će se svi natjecateljski filmovi moći pogledati preko web stranice festivala i Vimeo platforme što se pokazalo vrlo praktičnim posebice za škole koje su u razredu organizirale gledanje i ocjenjivanje filmova, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, partnera festivala.

Tijekom festivala za našu, dubrovačku djecu i mlade održat će se i dvije radionice, pod vodstvom Miša Sorića „Radionica izrade video spota“, dok će Marin Lisjak voditi „Radionicu kratkometražnog scenarija“.
Pred sam početak festivala u ponedjeljak, 11. listopada, započeo je i Off Program s projekcijama za dubrovačke učenike osnovnih i srednjih škola.

Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada planirano je za nedjelju, 17. listopada u 10 sati u Kinu Sloboda.
Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Za sve detalje i novosti pratite nas putem naše web i Facebook stranice te Instagram profila – ističu iz DUFF-a.

Pročitajte još

KAKVA EKIPA! Zoran pobjednik ‘Večere za 5 na selu’

Dulist

Domenica o vezi Hane Huljić i Petra Graša: ‘Mobitel mi je zvonio više nego kad objavim novu pjesmu’

Dulist

FOTOGALERIJA Tko je danas điravao Stradunom?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija