Aktualno

[KRATKI OSVRT GOSPARA ANTE CURAĆA] Tako to rade Japanci!

Lijepi pozdrav čitateljima DuLista iz Japana. Kad ste u toj zemlji sve vam izgleda impresivno, uglađeno, pristojno. Od nebodera do ulica i parkova, taksi vozača (bijele rukavice na rukama, vrata taksija se otvaraju i zatvaraju automatski) osoblja u trgovinama i prolaznika na ulici. Iako je na ulici mnoštvo ljudi, nitko nikoga ne gura, ne udara u prolazu, ljubazno se miču s puta hodajući po lijevoj strani pločnika. Imamo sreće da je proljeće, sve je u cvatu, užitak je proći ulicom i šetati po parkovima.

Japan je zemlja vrlo visokog tehnološkog standarda, što je opće poznato, ali mene je ipak oduševila s par primjera korištenja današnje tehnologije u svakodnevnom životu.

Evo par primjera:

Dosli smo na hotelsku recepciju. Recepcioner je uzeo naše podatke, dao nam račun i zamolio da ga odnesemo do stupca preko puta. Stavili smo račun u otvor stupca, na ekranu se je pojavio iznos za platiti, ubacili smo novčanu karticu, račun je plaćen i dobili smo ključ od sobe. Recepcioner ne prima novce niti manipulira s karticama.

Otišli smo na večeru. Na ulazu u restoran stoji konzola s fotografijama hrane koju restoran nudi. Kratak opis i cijena. Pritisneš na prozorčić menija koji želiš, pojavi se cijena, ubaciš novčanu karticu u otvor, dobiješ račun i sjedneš za stol. Nakon par minuta ti konobar donese jelo. Jedan konbobar tako služi četrdesetak gostiju.


Sutradan smo otišli u drugi restoran na objed. Velika sala je podijeljena separeima u kojima su stolovi sa po četiri sjedalice. Na stolu je tablet s ekranom na kojemu su kvadratići s fotografijama jela. Odabereš jelo koje nakon desetak minuta stiže do tebe pokretnom trakom koje se nalazi u zidu s desne strane. Čuješ ‘klik’ i uzmeš svoju narudžbu. Nema konobara koji uzima narudžbu i donosi ju. Na kraju objeda pođeš prema izlazu, dadeš blagajnici broj svog stola, ona izda račun kojega platiš s karticom i to je jedini osobni kontakt sa poslugom.

U susjednom restoranu smo vidjeli još napredniju poslugu. Jelo i piće naručeno preko tableta do stola je donio robot. Poklonio se je i otišao po drugu narudžbu. Plaćanje je opet na izlazu.

Eto, čitajući o problemima koje naši ugostitelji imaju s konobarima i s ostalom poslugom, možda će ovaj kratak izvještaj iz Japana nekoga ponukati na akciju…

Ante I. Curać
Neumirovljeni penzioner
Travanj 2023.

Pročitajte još

RIJEKE ZNANJA Besplatne radionice za učenike koji vole prirodne znanosti

Dulist

Susret duhovnih pokreta i crkvenih društava biskupije

Dulist

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija