Županija

Kralj izabran na novi četverogodišnji mandat kao predsjednik konavoske Zajednice sporta

Kralj izabran na novi četverogodišnji mandat kao predsjednik konavoske Zajednice sporta

Na nedavnoj održanoj izbornoj skupštini Zajednice sporta Općine Konavle na novi mandat potvrđeni su predsjednik Đino Kralj te potpredsjednici Ivica Skurić i Pero Kapetanić.
U Izvršni odbor ZSOK za naredni mandat imenovani su Ivo Čupić, Matko Klarić, Mario Miličić, Pepo Deranja, Ivica Skurić, Pero Kapetanić i Gašpar Butigan.
U Nadzorni odbor imenovani su Nikša Miličić, Niko Đurković te Mario Mostina, a kao predstavnik u drugim tijelima izvan Zajednice izabran je Luka Klaić.
Osim izbora čelništva ZSOK za sljedeće četverogodišnje razdoblje na Skupštini su izneseni rezultati iz proteklog mandata.
Predsjednik Đino Kralj ovom je prilikom istaknuo kako je od 2018. do 2020. godine ZSOK za financiranje klubova prema ugovoru sklopljenom s Općinom Konavle uprihodila 1,4 milijuna kuna, te za svoj redoviti rad dodatnih 160 tisuća kuna.
U 2021. godini Zajednica prema ugovoru za financiranje klubova treba dobiti 380 tisuća kuna, a za sad je uplaćen prvi obrok od 190 tisuća kuna, dok je uplaćen cijeli iznos od 80 tisuća kuna za redoviti rad. Također, napomenuo je predsjednik, od raznih sponzora uprihodilo se dodatnih 40 tisuća kuna.
Bivši potpredsjednik ZSOK Luko Šubašić istaknuo je dobru suradnju s Općinom Konavle u proteklom mandatu napomenuvši kako se kroz 1,5 milijuna kuna vrijedan EU projekt ”Podignimo letvicu visoko” kojem je nositelj upravo ZSOK, nabavila razna sportska oprema za vaterpolo, stolni tenis, košarku i judo i da su tijekom projekta održavani treninzi za djecu s poteškoćama u razvoju.
Isto tako ističe kako su preko natječaja HOO-a nabavljeni reflektori za plivalište VK Cavtata. Među značajnijim projektima svakako valja istaknuti izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom u Čilipima vrijednog 1,7 milijuna kuna.
Stari/novi potpredsjednik Zajednice Pero Kapetanić istaknuo je kako je u ovom četverogodišnjem mandatu bilo puno sportskih uspjeha i izvrsnih rezultata. U Konavlima je opet pokrenuta ženska odbojka, muška košarka i atletika. U futsalu, MNK Cavtat postaje prvak županije. U nogometu NA Konavle prvak županije u mlađim kategorijama i sudjeluje u većem rangu natjecanja kroz Dalmaciju s dvije kategorije.
NK Croatia Gabrile postala je županijski prvak. U Judo klubu Konavle – Cavtat su prvaci u muškim i ženskim kategorijama u mlađim i seniorskim uzrastima. U boćanju BK Slaven postaje prvak 3. HBL., u vaterpolu VK Cavtat u mlađim uzrastima osvaja drugo mjesto na državnom prvenstvu.
U stolnom tenisu Miho Simović osvaja drugo i treće mjesto na državnom prvenstvu pojedinačno i ekipno. Ante Delija ostvaruje velik međunarodni uspjeh u MMA borbama.
Za kraj valja dodati kako je zbog svog rada Zajednica sporta Općine Konavle 2019. godine dobila priznanje Zajednice sporta DNŽ za Najuspješniji sportski savez.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist