Hrvatska

KORISTITE PLATNENE Lagane plastične vrećice uskoro odlaze u povijest

Novi zakon o gospodarenju otpadom, koji je još u postupku, donosi potpunu zabranu laganih plastičnih vrećica u Hrvatskoj. Rekla je to za HRT doktorica znanosti Sanja Radović, načelnica sektora za održivo gospodarenje komunalnim otpadom pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

– Tanke vrećice za nošenje dobijete u dućanu ili kupite u blagajni, a vrlo tanke su one na povrću i voću, koje se trgaju sa rolice. Hrvatska već nekoliko godina ima naplatu tankih plastičnih vrećica, radi smanjenja potrošnje. Ono što ove godine donosi novi zakon o gospodarenju otpadom, koji je još uvijek u postupku, je potpuna zabrana laganih plastičnih vrećica – neće se više moći kupiti – rekla je Radović i napominje kako je nova mjera donesena jer zadnjih nekoliko godina ciljevi smanjenja otpada nisu postignuti. Umjesto plastičnih vrećica, preporuka je korištenje vlastitih platnenih vrećica.

Pročitajte još

HZZO smanjio cijene za 513 lijekova, jeftiniji i PCR test

Dulist

Kampanja za rano bukiranje u Njemačkoj potaknula rezervacija u iznosu od 20 milijuna kuna

Dulist

OD 1. SRPNJA Obala, otoci i Zagreb pod posebnim ‘povećalom’ Porezne i Carinske uprave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija