Hrvatska

KALENDAR U novoj školskoj godini zimski odmor u dva dijela

KALENDAR U novoj školskoj godini zimski odmor u dva dijela

Zimski odmor podijeljen u dva dijela očekuje školarce u novoj nastavnoj 2021./2022. godini. Donesena je, naime, odluka o početku i završetku nastavne godine za učenike osnovnih i srednjih škola, a u njoj nema značajnijih izmjena u odnosu na odluku kojom se planirala tekuća nastavna godina prije koronakrize, piše Večernji list. Prema predloženom modelu, uz pretpostavku da će učenici sljedeće godine odahnuti od koronamodela nastave, nastavna godina započela bi 6. rujna 2021. godine, završila 21. lipnja 2022. godine, odnosno 25. svibnja 2022. godine za maturante.

Prvo polugodište tako bi trajalo od 6. rujna 2021. godine do 23. prosinca 2021. godine, a drugo polugodište od 10. siječnja do 21. lipnja 2022. godine. Jesenski odmor učenicima bi započeo 2. studenoga, a na nastavu bi se vratili 4. studenoga 2021. godine. Prvi dio zimskoga odmora počinje 24. prosinca, a nastava zatim kreće 10. siječnja 2022. godine. Drugi dio zimskoga odmora počinje 21. veljače, a učenici i osnovnih i srednjih škola na nastavu se vraćaju 28. veljače 2022. godine. Proljetni odmor predviđen je 14. travnja 2022. godine i potrajao bi do 25. travnja kada bi se učenici vratili na nastavu.

– Ljetni odmor počinje 23. lipnja 2022. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi, kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole – stoji u nacrtu odluke o početku nastave.
Ako škola ne ostvari propisani nastavni plan i program/kurikulum, nastavna godina može se produljiti odlukom upravnog tijela županije nadležnog za poslove obrazovanja, uz prethodnu suglasnost Ministarstva i nakon 21. lipnja, odnosno nakon 25. svibnja 2022. godine, za završne razrede srednje škole. Iznimno, u posebnim okolnostima koje nije bilo moguće i/ili planirati godišnjim planom, dakle oduži li se koronakriza, škola može odstupiti od utvrđenih rokova, o čemu odlučuje ministar na zahtjev škole i nadležnoga upravnog tijela.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist