Zanimljivosti

Korčula među 12 COVID najsigurnijih europskih otočnih destinacija

Korčula se našla u društvu 12 europskih otoka koji su, prema odabiru European Best Destinations, ocijenjeni Covid sigurnim destinacijama. Izbor se temeljio na malom broju slučajeva bolesti Covid-19 u vrijeme pandemije, postojanju zdravstvenih mjera te priznavanju potvrda o cijepljenju. Također, odabrana su odredišta koja ne zahtijevaju karantenu za putnike koji imaju negativan test ili su cijepljeni.
Na samom vrhu popisa su destinacije otočja Madeira, a slijede ih grčki, hrvatski i španjolski otoci. Kad je riječ o Korčuli i Hrvatskoj, u članku se navodi kako se Hrvatska pozicionira kao sigurna i dobrodošla destinacija za odmor 2021. godine te da su naši otoci tijekom pandemije ostali u zelenoj zoni. Prvi izbor za odmor European Best Destinations u Hrvatskoj je Korčula, otok koji ‘kombinira sunce, plažu, prirodu, sportske aktivnosti, slobodno vrijeme, gastronomiju i povijest’. Poznata kao ‘Mali Dubrovnik’, navodi se u članku, Korčula je savršeno odredište za one koji traže osamljeniji odmor.

O ovom odabranom društvu europskih sigurnih otoka pisao je i časopis Forbes.

Pročitajte još

Osamdeset dječjih želja na tri liste – i sve su ispunjene!

Dulist

Ne propustite izložbu ‘Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta’

Dulist

FOTO/VIDEO Sjećanje na ‘crni petak’ 1991. i ratno razaranje Festivalske palače

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija