Sport

Konjuh Garcii osvetu servirala hladnu!

konjuh craiova 01

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale 50.000 dolara vrijednog ITF turnira 'Trofel Popeci' u rumunjskom gradu Craiovi.

Dubrovkinja je u meču četvrtfinala sa 6:3 i 6:4 tukla 24-godišnju Španjolku Beatriz Garcia Vidagany, inače 245. igračicu svijeta. U prvom setu Španjolka je stisnula Anu u petoj igri, ali je 15-godišnjakinja uspješno obranila tri break lopte. Potom je Ana napala servis Garcie te u trećem pokušaju i uspjela. Otišla je na 5:2 i s lakoćom dovršila prvi set.

Ljevoruka Španjolka upala je u probleme i na početku drugog seta, kada Ana iskorištava drugu ponuđenu priliku za break i odlazi na 2:0. Potom u sedmoj igri odlazi na 5:2. Garcia iskorištava svoju priliku za break i smanjuje na 5:3, ali Konjuh sigurno dovršava meč za plasman u polufinale.

Podsjetimo, upravo je Garcia Vidagany bila kobna po Konjuh krajem srpnja u polufinalu ITF turnira u francuskom Contrexevilleu. Tada je slavila Španjolka, bilo je 5:7, 7:6 (5) i 4:6. Ana će u polufinalu igrati protiv pete nositeljice, 23-godišnje Slovakinje Kristine Kučove, inače 221. igračice na svijetu, koja je u svom meču četvrtfinala tukla Španjolku Estrellu Cabeza-Candela sa 7:5 i 7:5.

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist