Županija

Konferencija za javnost projekta ‘Vorko’ ovog petka u Gradskome muzeju u Korčuli

Konferencija za javnost projekta 'Vorko' ovog petka u Gradskome muzeju u Korčuli

Lokalna akcijska grupa ‘LAG 5’ organizira završnu konferenciju za javnost u sklopu projekta ‘Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima’ koja će se održati u petak, 14. travnja 2023. godine, u konferencijskoj dvorani u Gradskome muzeju u Korčuli (III. kat) s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici udruge Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, kao i predstavnici LAG-a 5. Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5, u travnju 2022. godine započela je provedbu projekta ‘Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima’.

Projektom su partnerske organizacije osnažile svoje kapacitete, odnosno osposobile svoje zaposlenike i volontere da uz uporabu inovativnih rješenja temeljenih na modernim IKT tehnologijama, pružaju kvalitetne usluge svojim korisnicima, mladima s područja Grada Zagreba i poljoprivrednicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom i nakon pandemije COVID-19.

Tijekom projekta razvijeni su i provedeni volonterski programi koji su pomogli mladima da nauče uređivati video sadržaje te poljoprivrednicima da nauče nove načine plasiranja svojih proizvoda putem Interneta. Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva ‘Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice’ unutar Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.’.

Ukupna vrijednost projekta je 482.910,00 kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Europskoga socijalnog fonda (410.473,50 HRK). Ostala sredstva (72.436,50 HRK) sufinancirao je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske – Provedbeno tijelo razine 1. Projekt završava 19. travnja 2023. godine.

Konferencija za javnost projekta 'Vorko' ovog petka u Gradskome muzeju u Korčuli

Foto: LAG 5

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist