Županija

Konferencija za javnost projekta ‘Vorko’ ovog petka u Gradskome muzeju u Korčuli

Lokalna akcijska grupa ‘LAG 5’ organizira završnu konferenciju za javnost u sklopu projekta ‘Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima’ koja će se održati u petak, 14. travnja 2023. godine, u konferencijskoj dvorani u Gradskome muzeju u Korčuli (III. kat) s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici udruge Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, kao i predstavnici LAG-a 5. Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5, u travnju 2022. godine započela je provedbu projekta ‘Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima’.

Projektom su partnerske organizacije osnažile svoje kapacitete, odnosno osposobile svoje zaposlenike i volontere da uz uporabu inovativnih rješenja temeljenih na modernim IKT tehnologijama, pružaju kvalitetne usluge svojim korisnicima, mladima s područja Grada Zagreba i poljoprivrednicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije, tijekom i nakon pandemije COVID-19.

Tijekom projekta razvijeni su i provedeni volonterski programi koji su pomogli mladima da nauče uređivati video sadržaje te poljoprivrednicima da nauče nove načine plasiranja svojih proizvoda putem Interneta. Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva ‘Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice’ unutar Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.’.

Ukupna vrijednost projekta je 482.910,00 kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Europskoga socijalnog fonda (410.473,50 HRK). Ostala sredstva (72.436,50 HRK) sufinancirao je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske – Provedbeno tijelo razine 1. Projekt završava 19. travnja 2023. godine.

Foto: LAG 5

Pročitajte još

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Kreirajmo zajedno ‘Konavoski eko park’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija