Crna kronika

POLICIJA O DVOSTRUKOM UBOJSTVU ‘Prvi je usmrćen maloljetnik. Ispaljeno je više hitaca’

Postojao je rodbinski odnos između žrtve (1971.) i počinitelja (1975.). I jedan i drugi bili su evidentirani kao počinitelji raznih prekršaja. Između njih je dolazilo do sukoba prije 15 godina, ti događaji su evidentirani i kriminalističko je istraživanje završeno. Posljednjih godina nismo imali dojava o narušenim odnosima između počinitelja i starije žrtve – rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević na konferenciji za medije na temu današnjeg dvostrukog ubojstva u Pločama.

Pavličević je dodao kako postoji veza između počinitelja i malodobne žrtve. Naime, roditelji malodobne žrtve su do prije određenog vremena bili susjedi i između njih je evidentiran jedan događaj kojeg je policija procesuirala prije više od osam godina.

-Nakon više dojava građana, policijski službenici nešto iza 8.30 sati uočili su vozilo koje su doveli u vezu s počiniteljem, ispalili su hiceve u zrak jer je osumnjičena osoba bila naoružana automatskim oružjem. Nakon uhićenja uslijedio je očevid koji još uvijek traje – istaknuo je načelnik Pavličević.

Bijeli Jugo
Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske je istaknuo kako je jedna od žrtava brat od osobe koju sumnjiče da je počinitelj navedenog kaznenog djela.

Tikvica je detaljnije ispričao slijed jutrošnjeg policijskog djelovanja.

Ponovio je kako je između 7.50 i 8.05 sati PU zaprimila više dojava građana o tome da se na dvije odvojene lokacije u Pločama čula pucnjava.

-Na to se žurno reagiralo. Operativno se odmah postupalo. Na tim lokacijama su, nažalost, pronađena dva usmrćena tijela (16 godina i 52 godine). Vrlo brzo došlo se do saznanja da je blizu oba događaja, koja su udaljena na kilometar zračne linije, bilo zamijećeno vozilo bijele boje marke Jugo. Nakon toga, na magistralnoj cesti D8 u Opuzenu, blizu benzinske crpke, zamijećeno je jedno takvo vozilo. Prva policijska patrola koja je pristupila tom mjestu, zatekla je tamo mušku osobu izvan vozila s automatskom puškom u ruci – ispričao je Tikvica.

Kako ističe dalje, nad njime su uporabljena sredstva prisile, neutraliziran je i priveden u prostorije PP Ploče na daljnje kriminalističko istraživanje kao osumnjičena osoba za ta dva kaznena djela. Danas su izvršeni očevidi na tijelima žrtava, kao i na tijelu počinitelja. U tijeku su i pretrage vozila kojim se koristio počinitelj, kao i pretraga stana. Nakon toga će biti učinjeno i ispitivanje osumnjičenika koji se dovodi u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela.

-Utvrđeno je kako je maloljetnik usmrćen prvi, na putu do škole koja je bila vrlo blizu mjesta počinjenja. Druga žrtva je usmrćena nedugo nakon toga, na svom radnom mjestu gdje se bavio prodajom sekundarnih sirovina. Obje su žrtve usmrćene s više hitaca – naglasio je te naveo da slijede daljnja vještačenja.

-Postoje indikacije o motivima, ali ne smijemo ih još iznositi – rekao je.

Načelnik je istaknuo kako je u zadnjih deset godina na području PU DN evidentirano ukupno 12 ubojstva i teških ubojstava, što izvršenih, što u pokušaju, a na području PP Ploče, gdje se dogodio ovaj tragičan događaj evidentirana su tri takva djela i sva tri su riješena.

Pročitajte još

Policija zaustavila 53-godišnjaka u Lumbardi, ‘napuhao’ 1,84 promila

Dulist

Kažnjen sa skoro 4300 eura, privremeno mu oduzet motocikl

Dulist

NEBOJŠA JOVIČEVIĆ Naš jedini barkariol o vremenu kada se sve radilo polako i po redu

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija