Grad

KONCESIONAR UVALE ‘Imamo odobrenje za uklanjanje 74 stabla’

KONCESIONAR UVALE 'Imamo odobrenje za uklanjanje 74 stabla'

Nakon što su uznemireni građani i eko-aktivisti jučer digli glas protiv, kako su ga nazvali, ekocida u Uvali Lapad, iz tvrtke koncesionara Dubrovačkih zalazaka sunca tvrde kako je sve učinjeno po propisima.

-Po građevinskoj dozvoli Dubrovački zalasci sunca d.o.o. imaju odobrenje za uklanjanje 74 stabla, a fitosanitarni inspektor iz Splita je nadgledao uklanjanje zaraženih palmi, koje su uklonjene po propisanoj proceduri – odgovorili su iz tvrtke Dubrovački zalasci sunca na upit DuLista jesu li sva stabla u Uvali Lapad trebala biti posječena.

Na naš upit je li Vrtlar ili netko drugi nadležan izdao dopuštenje za sječu stabala iz Dubrovačkih zalazaka sunca su odgovorili:
-Suprotno komentarima na društvenim mrežama, uklanjane stabala je odrađeno na propisani način, a djelatnici Vrtlara su dali svu potrebnu stručnu i savjetodavnu pomoć na čemu im se naročito zahvaljujemo. Vrtlar u ovom slučaju nije bio nadležan za izdavanje ikakvih dozvola, budući da je odobrenje za uklanjanje stabala po Građevinskoj dozvoli.

Na pitanje kakvo se hortikulturno uređenje planira u Uvali i kada, odgovorili su nam:
-Projektom su planirana velika hortikulturna ulaganja kako bi Plaža u konačnici ispunila najveće standarde, a hortikulturalni projekt će biti uskoro predstavljen javnosti, budući da cijeli projekt mora biti gotov do ljeta 2017. – stoji u odgovoru DZS-a.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist