Kultura

Koncertom Contrasts započinje četvrti Stradun Classic

Renomirana klarinetistica i artist in residence DSO-a, Marija Pavlović kao umjetnička direktorica festivala komorne glazbe Stradun Classic ponovno ove godine okuplja međunarodno prepoznate i istaknute glazbenike u Kneževu dvoru. U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom priprema seriju od četiri koncerta koji će privući domaću i stranu publiku.

Komorna glazbena priča počinje koncertom CONTRASTS, na kojem uz Mariju Pavlović nastupaju Gordan Nikolić, violina; Maria Meerovitch, klavir; Tom Owen, oboa; Pieter Nuytten, fagot; Boštjan Lipovšek, rog te naši rogisti Toni Kursar i Martin Hrćan.

Naši glazbenici pripremaju glazbeni doživljaj izvedbom skladbi L. van Beethovena, F. Poulenca i B. Bartóka koje će oduševiti i najzahtjevniju publiku. Prvi festivalski koncert uvest će uz pratnju klavira na kojem će svoju viruoznost pokazati pijanistica Maria Meerovitch u novi glazbeni spektakl koji je DSO pomno pripremao posljednjih mjeseci za domaću i stranu publiku.

Pijanistica Maria Meerovitch rođena je u Sankt Peterburgu u obitelji ne-glazbenika. Ipak, glazba je bila važan dio obiteljskog života, a Maria je sa šest godina započela glazbeno obrazovanje. S osam godina prvi put je nastupila u Dvorani filharmonije u Sankt Peterburgu. Godine 1990. Maria je stigla u Belgiju nakon što je dobila stipendiju “Fonds Alex de Vries”- Zaklade Y. Menuhin, diplomirala na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu (cum laude) i odmah započela predavati glasovir i komornu glazbu na istoj instituciji. Svoj je glazbeni put nastavila osvajajući brojne međunarodne nagrade i suradnjom s orkestrima diljem Europe. Bavi se istraživačkim radom koji uvelike olakšava mladim glazbenicima prilagodbu na umjetnički život.

Koncert počinje u 21 sat u Kneževu dvoru, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Orkestra (Luža, Dubravka, Slanica), na web stranici www.dso.hr i pred Dvorom prije koncerta. Posjetitelji će moći po promotivnim cijenama degustirati vina udruge Plavac mali koja će svoje proizvode nuditi u atriju Dvora.

Pročitajte još

Ivica Kipre novi je voditelj Etnografskog muzeja

Dulist

KRIMI STRIP Detektivska priča dubrovačkog srednjoškolca Nikole Barabe predstavljena u Saloči od zrcala

Dulist

‘DO POSLJEDNJE KAPI KRVI’ Novi premijerni naslov Kazališne družine Kolarin

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija